betegség arckifejezés arc mosolygás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lehet szomorú, vagy éppen vidám, Harvey Hole arcán semmi érzelem nem látszik. A kisfiú arcizmai ugyanis egy rendkívül ritka betegség következtében teljesen bénák.

Még a legapróbb mosolyra is képtelen a kilencéves Harvey Hole, aki egy különleges, úgynevezett Moebius-szindrómában szenved. Ez a kissé bizarr betegség az arcidegek bénulását okozza, és rendkívül ritka, mindössze csupán 200 embert érint az Egyesült Királyságban. A kis Harvey szülei számára a fiúk születése után hamar nyilvánvalóvá vált, hogy valami gond van a babával. Édesanyja ugyanis szoptatni sem tudta a kicsit.






Thinkstock
Thinkstock

A kép illusztráció



Betegsége ellenére Harvey-nek jó humorérzéke van

Az orvosok döbbenetére Harvey nagyon jól fejlődött és kis szervezete hamar megerősödött. Bár beszédtanárhoz is rendszeresen jár, az iskolával sosem volt komolyabb gondja, jól halad a tanulással és rengeteg barátja lett. "Mindig nagyon boldog, és ez az, ami igazán számít. Sok barátja van, és mindenkivel remekül kijön. Sokszor azonban, akik először találkoznak vele, nem értik, ahogyan beszél. A barátai többsége azonban kicsi kora óta ismeri, ezért nekik ő sosem volt furcsa" - mesélte az édesanya, aki szerint - habár nem tud mosolyogni -, a fiának különösen jó humorérzéke is van.

Nektek mitől lesz mindig jó kedvetek? Mi a tippetek?




Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.