homeopátia természetes gyógymód gyógyulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Budapesten járt Michéle Boiron szakgyógyszerész, a homeopátia nagykövetasszonya. Látogatásának oka az volt, hogy magyarországi jelenlétének tizenötödik évfordulóját ünnepelte a hazánkban piacvezető francia cég, mely a homeopátiás gyógyszerek gyártásában és forgalmazásában világelső.

A homeopátiás gyógymóddal jelenleg a világon több, mint négyszázmilió ember gyógyul. Elterjedt az USA-ban, Latin-Amerikában, Oroszországban és Európa-szerte is. A világ homeopátiás nagyhatalma azonban India, ahol mintegy százezer homeopata praktizál, és a módszert százhúsz egyetemen oktatják. A Boiron család tagja beszélt a szelíd gyógymód lehetséges alkalmazási területeiről is, továbbá tájékoztatott arról, hogy az ilyen típusú gyógyszerekre egyre nagyobb az igény világszerte. Ugyanakkor kiemelte, hogy a homeopátiás gyógyszerek magas minőségi követelményeknek megfelelően készülnek.


Franciaországban ebben nagy kezdeményező szerepe volt a gyógyszerész doktor ikerpárnak, Jean és Henri Boironnak. A kutatások és a minőség iránti elkötelezettségüknek köszönhető, hogy a homeopátiás gyógyszerek bekerültek a hivatalos Francia Gyógyszerkönyvbe. Megalapították a gyógyszergyárat, amely ma már négyezer embert foglalkoztat, tizennyolc országban. Franciaországban a homeopátia valódi komplementer gyógymód, a lakosság 62%-a használ rendszeresen homeopátiás szereket. A homeopátiás kezelés a kórházi ellátás integrált része.

A cég máig családi tulajdonban maradt. A tulajdonos testvérhármas gyógyszerész tagja szerint ez a biztosíték arra, hogy kellő forrás jusson kutatásra, vizsgálatokra, melyek a homeopátia, mint kiegészítő gyógymód jogosultságát igazolják. Jelenleg több mint 80 kutatási projektjük fut. Michéle Boiron 40 évig dolgozott gyakorló gyógyszerészként. Magyarul most jelent meg tapasztalatait összegző könyve a "Bevált homeopátiás ajánlások gyakori problémákra", mely segítséget nyújt gyógyszerészeknek és laikusoknak egyaránt, hogy sikerrel használhassák a homeopátiás gyógyszereket és magát a módszert a mindennapokban. Az eddig 12 országra adaptált könyv szerzői bevételét Michéle Boiron minden országban rászoruló gyermekeket támogató szervezeteknek ajánlja fel. Karitatív tevékenységét a francia állam a Becsületrend kitüntetéssel honorálta.

Homeopátia: a természetes gyógyulás híveinekhttp://www.life.hu/gyogyulj/nyugatiorvoslas/20110222-homeopatia-a-termeszetes-gyogyulas-hiveinek.htmlTöbb mint 12 kilót fogyott 5 hónap alatt Tom Joneshttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110621-tobb-mint-12-kilot-fogyott-5-honap-alatt-tom-jones.htmlKizuhant a kisfiú a nyolcadikról - a légkondicionáló berendezés fogta meghttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110621-kizuhant-a-kisfiu-a-nyolcadikrol-a-legkondicionalo-berendezes-fogta.htmlA nyaralás veszélyes arca: egzotikus betegségekhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110620-a-luxusnyaralas-veszelyei-egzotikus-betegsegek.htmlSzemét a mennyezettől a padlóig - A kóros gyűjtögetés pszichológiájahttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110620-szemet-a-mennyezettol-a-plafonig-a-koros-gyujtogetes-pszichologiaja.htmlÁthangolt agy - tinnitussal élnihttp://www.life.hu/gyogyulj/20110620-athangolt-agytinnitussal-elni.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.