Öt ember életét mentette meg halálával egy 12 éves kislány!

agyhalott halál szervdonor kislány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Halála után öt ember életét mentette meg a szerveivel egy 12 éves kislány, akit azóta mindenki " a kis segítőként" emleget.

Alig múlt 12 éves a kis Karis Darling, amikor súlyos agyhártyagyulladást kapott és röviddel a diagnózis után belehalt a fertőzésbe. Először csak fülfájdalmakra panaszkodott, az orvosok azonban akkor még nem gyanakodtak semmi komoly betegségre. Egy héttel később azonban hirtelen rosszabbra fordult Karis állapota, és már az antibiotikumok sem segítettek rajta.

Northfoto
Northfoto

Kiderült ugyanis, hogy súlyos Streptococcus-fertőzése volt, ami agyhártyagyulladást okozott, és már semmilyen gyógyszer sem hatott. "Sosem gondoltuk volna, hogy az orvosok nem tudnak segíteni. Bár borzalmas fejfájásra panaszkodott és a füle is vérzett, még beszélgetett velünk" - mondta az édesapa, Mr. Darling.
Ezután a kislány állapota fél órán belül rohamosan romlott és végül agyhalott állapotba került. "Semmit sem lehetett tenni, hogy megmentsék, teljesen összetörtünk. Hihetetlen volt, hiszen pár órája még beszélgetett velünk." Mivel Karis mindig szeretett segíteni másokon, a szülei úgy gondolták, ő is egyetértett volna azzal, hogy felajánlják a szerveit, amivel más halálos betegeket menthet meg. "Nem haboztunk a döntéssel, és így öt betegen segíthetett. Úgy tudjuk, hogy az összes operáció sikeres volt, ami némi vigaszt jelentett számunkra" - tette hozzá az apa.

Karis szívét egy tinédzser lány kapta meg, akinek ritka vércsoportja egyezett Kariséval. A mája egy részével egy kisbabát mentett meg, a nagyobbik részét pedig egy kisfiúba ültették be. Karis a veséivel is két emberen segített, egy kislányon és egy férfin, aki megkapta hozzá a hasnyálmirigyét is. "A kisfiú, aki megkapta Karis májának egy részét már egyre rosszabbul volt az utóbbi hónapokban, és ez volt az utolsó esélye a túlélésre" - magyarázta az apa.

Mivel Karis imádta a színészetet, a család a lányuk halála óta létrehozott egy alapítványt is, ami a hátrányos helyzetű gyermekeknek biztosít sportolási lehetőséget és heti kétszer drámafoglalkozásokat.

Tipp! Nézegess elbűvölő képeket apró kiskutyákról! Katt ide!



A leggyakoribb allergiák Magyarországonhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110614-a-leggyakoribb-allergiak-magyarorszagon.htmlKiderült, mi okozta Mozart és Mahler titokzatos haláláthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110704-dvitamin-hiany-okozta-wolfgang-amadeus-mozart-es-gustav-mahler-halalat.htmlNemzetközi díjat kapott a magyar jelnyelvi szótár!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110704-gyogyulas-jelnyelv-hallatlan-magyar-elismeres-a-wsa-versenyen.htmlCsak gyógyszerek tudják életben tartani a showmanthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110702-csak-gyogyszerek-tudjak-eletben-tartani-gaspar-gyozot.htmlAz autisztikus lángelme - Út a zsenialitáshozhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110701-az-autisztikus-langelme-ut-a-zsenialitashoz.htmlFérgek mászkálnak a bőröd alatt? A trópusokon voltál?http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110629-egzotikus-nyaralasok-es-a-fergek.htmlFahéjjal az Alzheimer ellenhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110630-fahejjal-az-alzheimer-ellen.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.