38 kilós, és még mindig éhezteti magát - sztárok, akiknek a soványság a hóbortjuk

soványság táplálkozási zavar anorexia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A wannarexia kifejezés egy egyszerű szójátékból származik: wanna-be-anorexic. Azaz: anorexiás akarok lenni! Kíváncsi vagy, miről is van szó? Most kivesézzük a wannarexia jelenségét, és megmutatjuk, kik a leghíresebb képviselői!

Thinkstock
Thinkstock

Az anorexia nervosát talán senkinek sem kell bemutatni. Tudjuk, hogy áldozatai elsősorban olyan fiatal nők, akiknek kóros soványsága hamar szemet szúr a környezetüknek. Torz testképük miatt csontsoványan is túlsúlyosnak látják magukat. Ennek köszönhetően bizarr szokásokat vesznek fel: csak ritkán étkeznek, és akkor is csak alacsony kalóriatartalmú falatokat vesznek magukhoz. Közben pedig szigorúan tartják az önmaguk számára gondosan felépített, megerőltető edzéstervet. Vitathatatlan tény, hogy ez a probléma komoly veszélyt jelent a betegek egészségi állapotára nézve: az alultápláltság, a különböző fertőzések és egyéb szervi szövődmények miatt akár az életükbe is kerülhet a táplálkozási zavar.

Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!






Thinkstock
Thinkstock

Egyesek szerint a wannarexia csupán egy a népszerű diéták közül, az orvosok azonban óva intenek a kipróbálásától: szerintük a módszer súlyos táplálkozási zavar kialakulásához, kényszeres viselkedéshez, akár gyomor- és szívproblémákhoz is vezethet. Kialakulásáért a szakértők elsősorban a média negatív hatását okolják, és talán nem véletlenül. A wannarexia módszerével csontsoványra fogyott világhírességek ugyanis kamasz lányok millióinak mutatnak példát abban, mit is jelent a szépség, és hogyan kell csúcsformában maradni.

Tipp! Így néz ki az VV5 új villája! Kattints a galériáért!


Kíváncsi vagy, kik a leghíresebb wannarexia gyanús sztárok?

1. Paris Hilton



Forrás: AFP
Forrás: AFP

2. Victoria Beckham

Az ex-Spice Girl alakján sem az idő, sem a terhességek nem hagynak nyomot. Szigorú diétával őrzi 43 kilós versenysúlyát, akkor is, ha ezt már a kedves férj sem tartja szemrevalónak.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

3. Nicole Richie

Van, amikor nőiesen gömbölyű, máskor pedig 38 kilósan kapják lencsevégre. Sajnos úgy tűnik, Nicole is a wannarexia rabja: éhezése miatt már többször kórházi kezelésre is szorult.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Tipp! Ismét megmutatta szexi idomait a magyar szupermodell! Kattints a képgalériáért! (18+)


4. Keira Knightley





Forrás: AFP
Forrás: AFP

5. Eva Herzigova

A korábban gömbölyded idomairól híres Eva első terhessége alatt meghízott, majd rövid időn belül rémisztően lefogyott, és a helyzet csak akkor kezdett normalizálódni, amikor teherbe esett második gyermekével is. A baba születése óta úgy tűnik, nyugi van: ismét karcsú, de súlyát egyelőre még az egészséges keretek közt tudja tartani.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

6. Tyra Banks

Miután az exmodell búcsút intett a kifutóknak, kissé meghízott. A teltkarcsú életnek azonban hamar vége szakadt, Tyra ugyanis bőven 70 kiló felett járt már, amikor megelégelte, hogy a fél világ az ő fenekén csámcsog. Ekkor vágott bele a sikeres önsanyargatásba: és minden korábbinál soványabbra fogyott.

Forrás: AFP
Forrás: AFP


Tipp! Már tíz éve történt, hogy leomlottak a tornyok. Szeptember 11-re emlékezünk képgalériánkban. Katt ide!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.