"Nem szörny vagyok, hanem csak beteg!" - 7 óriási tumor fejlődött ki egy kínai asszony arcán

daganatos betegségek Kína csont
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Kínában élő, két gyereket nevelő 40 éves Li Hongfang arcán az lemúlt tíz év során fokozatosan alakultak ki az óriási daganatok, ám soha nem volt elég pénze, hogy műtéti úton eltávolíttassa azokat.

A 40 éves Li Hongfang a csontrák egyik ritka fajtájától, az úgynevezett kordómától szenved, amely szövetnövekedéseket idéz elő az arcon vagy a gerincoszlop alsó részén. A betegség még 2001-ben kezdődött, amikor a nő észrevette, hogy egy kis púp nőtt a homlokára, de mivel nem okozott fájdalmat, így egyáltalán nem foglalkozott vele. (Képet itt láthatsz a nőről.)

Li Hongfang betegségét végül csak négy évvel később diagnosztizálták, mikorra már összesen hét daganat fejlődött ki az arcán. Mivel azonban soha nem tudta volna kifizetni az operáció 600 000 jüanos, azaz körülbelül 22 millió forintos számláját, ezért Li Hongfang tíz éven keresztül tétlenül nézte, hogy arcán egyre hatalmasabbra nőnek a rákos daganatok.

Thinkstock
Thinkstock

"Tisztában vagyok vele, hogy az emberek többsége szörnyetegnek tart, és nem is bírnak rámnézni, pedig belül egy teljesen normális nő és anya vagyok" - nyilatkozta Li Hongfang a Mail Online újságírójának.

A csontrák meglehetősen ritka válfaja, a kordóma leggyakrabban a koponyán vagy a gerincoszlop alsó részén alakul ki. Globális adatok egyelőre nem állnak a kutatók rendelkezésére, de az Egyesült Államokban egymillióból körülbelül egy embert érint a kordóma. A nyugati országokban a tumort a lehető leghamarabb eltávolítják, majd radioterápiás kezelést alkalmaznak, de a kínai egészségbiztosítási rendszer miatt Li Hongfang sajnos képtelen előteremteni a pénzt a megfelelő kezelésre.

Kínában rendkívül elmaradott az egészségügyi ellátás rendszere, körülbelül 700 millió lakosnak nagyobb városba kell utaznia, ha megfelelő orvosi ellátásban szeretne részesülni, de sokan nemhogy a kezelést, az utazást sem engedhetik meg maguknak.

Tudj meg minden érdekességet már a hírfolyamodból! Csatlakozz hozzánk iWiWen és Facebookon!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.