Egy égő cigarettacsikk miatt vesztette el az arcát - Most magyarázatot szeretne a kamasz lány

égési sérülés arc kamaszlány cigarettacsikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A brit kamasz lány tudni szeretné, mi történt pontosan azon a szörnyű éjszakán, amikor a cigarettacsikk okozta lángok majdnem az életét követelték - s az arcát örökre eltorzították.

A chelmsfordi kórház égési osztályának orvosai úgy gondolták, hogy az akkor 18 hónapos Terri Calvesbert nem fogja túlélni a 90 százalékos égési sérüléseket, de csodával határos módon életben maradt. A lány most válaszokat szeretne kapni külön élő édesanyjától, Julie Mintertől, aki véletlenül a tüzet okozta a lánya szobájában felejtett égő cigarettával.

Terri a pusztító tűzben elveszítette a haját, az orrát és a szemeit, 32 éves édesanyja mégsem hajlandó találkozni vele, és megbeszélni a történteket. A nő olyan bűntudatot érzett a baleset után, hogy szinte teljesen megszakította a kapcsolatot férjével és lányával.

Terri 10 éves korában szerepelt egy brit tévécsatorna, a Channel 5 Különleges emberek című dokumentumfilmjében:

A lány most édesapjával, a 39 esztendős önkéntes tűzoltóval, Paullal és élettársával, Nickyvel él, de még mindig kísérti a múlt, és tudni szeretné, mi történt. "Csak anya tudja elmondani, mi történt abban a tűzben, de egyelőre nem tudja, vagy nem akarja" - nyilatkozta a Closer magazinnak. "Nagyon dühít, mert rengeteget jelentene nekem, ha tőle hallhatnám."

Az édesanya két hónappal a baleset után elköltözött otthonról, Terri pedig azóta több mint 40 műtéten esett át. Az anya 2008-ban megkérte lányát, hogy találkozzanak, és néhány hónapig rendszeresen látogatta, majd a találkozások lassan elmaradtak. Most már egy éve nem találkoztak. Terri úgy érzi, elég erős ahhoz, hogy többet tudjon meg a tűzről, és főleg arról, miért nem tudta édesanyja megmenteni. A baleset miatt már megbocsátott édesanyjának, de azt nehezebben tudja megemészteni, hogy utána elhagyta őket.

Terri most arról beszélt az egyik reggeli televízióműsorban, hogy ha bárki átesett volna azon, amin ő, tudná, hogyan kell segíteni másoknak. "Azt akartam, hogy az emberek megtudják, min mentem keresztül" - mondta.

Édesapja arról beszélt, 13 évvel ezelőtt nem hitte volna, hogy Terri eljuthat oda, ahol most tart. Ezzel egész életében együtt kell élnie, de minden műtéttel egy kicsit előrébb jut. Több mint 40 beavatkozáson esett már át, és most azt reméli, hogy a következő hüvelykujj-rekonstrukció sikeres lesz. Tizennyolc éves korában, amikor már nem nő tovább, az orvosok az orrát is rekonstruálják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.