A szépségipar érzékenyen reagál a nők egyre kifinomultabb és egyre természetesebb módszereket váró igényeire. A Drakula-terápia talán a legújabb és a leghatékonyabb olyan beavatkozás, amely ezeknek az igényeknek százszázalékosan megfelel, tekintve, hogy egyetlen metszésvonal nélkül, egyetlen milligramm idegen anyag bejuttatása nélkül, látványosan forgatja vissza az idő kerekét.

Bár első pillanatban meghökkentőnek, sőt hátborzongatónak tűnhet a terápia elnevezése, az eljárás végtelenül gyengéden bánik a szervezettel - és a bőrrel -, hiszen a páciens saját vérét használja fel a bőr hosszú távú regenerálására.

Thinkstock

A vér krónikája

A terápia hazai területen való bevezetését, elterjedését segíti elő Szántó Krisztián, akinek szívügye, hogy a szépségük megőrzéséért küzdő nők durva beavatkozások nélkül, a lehető legtermészetesebb eszközökkel vívhassák ezt a harcot. "A saját vér terápiás célokra való felhasználása régóta ismert eljárás az egészségügyben, és ugyanennyi ideje bizonyította is hatékonyságát, műtétet nem igénylő szalagszakadások, fedett izomsérülések, esetleg hegesen és nehezen gyógyuló csonttörések esetén. A csonthártya irritációja miatt a mozgást, járást szinte lehetetlenné tevő sarok- és talpfájdalmak esetén is sikeresnek bizonyult a saját vér befecskendezése, de jól karban tartható vele a szintén éles fájdalmakkal járó tenisz- vagy golfkönyök, valamint a saját vér terápia néhány immunológiai eredetű betegség esetén is bizonyította sikerességét.

Mind a szépségiparban, mind az egészségügyben a hatásmechanizmus azon alapszik, hogy bizonyos sérülések gyorsabban gyógyulnak akkor, ha 'vérömleny' alakul ki körülöttük, ám ma már azt is tudjuk, hogy a siker a vér csak egy bizonyos alkotóelemének, a véralvadásért is felelős citokinnek köszönhető. A növekedési faktorként is ismerős peptid (fehérje) felelős az érsérülések esetén a sebszélek elzárásáért."

Nincs harapás, nincs fájdalom

A növekedési fehérje szerepének a felismerése teszi lehetővé, hogy a szépségipar is sikerrel alkalmazza a vérterápiát, egészen pontosan a vérszérum-terápiát, hiszen nagyon lényeges elem, hogy a be nem vállalható, csúnya elszíneződéseket okozó vörös vértesteket nem juttatják vissza a bőrbe - a levett vérből egy speciális és rendkívül gyors eljárás keretében vérszérumot nyernek.

Dr. Molnár Beatrix esztétikai orvos avat be minket a részletekbe: "A kezelt személytől vért veszünk, amit azt követően lecentrifugálunk, és az így nyert szérumot speciális dúsító eljárást követően mezoterápiás módszerekkel, tűszúrásos technológiával a bőrbe juttatjuk. A dúsított szérum gazdag természetes fehérjékben és növekedési faktorokban. A beadott vagy bejuttatott szérum serkenti a bőr kollagénsejtjeinek regenerálódását és növekedését."

Thinkstock

A kezelt terület lehet az arc, a nyak, a dekoltázs, de akár az életkorról élesen árulkodó kézfej bőre is. Bármely területen is történjen a beavatkozás, a hatás szinte azonnal érzékelhető, ám nem ez a legfontosabb értéke a terápiának, hanem hogy egy-másfél hónap múlva a növekedési faktor "felébred" és serkenteni kezdi az érintett szöveteket. Egészen pontosan kezdi kitölteni a teret, ennek következtében simul ki a bőr, tűnnek el a ráncok. A hatás pedig hosszú távra szól, egy három alkalmas kezeléssorozat akár két-három évre is elegendő plusz energiával látja el a szövetet, és a bőr szemlátomást akár tíz évet is fiatalodhat.

Vér és fény

A nap bármely szakaszában elvégezhető az eljárás, néhány órát vesz igénybe csupán, és szinte teljesen fájdalommentes. Fontos azonban, hogy aki szeretné igénybe venni a kezelést, az legyen őszinte a beavatkozást végző orvoshoz, mert akad néhány kizáró vagy az eljárást késleltető ok:

- várandósság
- menstruáció
- krónikus gyulladások
- autoimmun megbetegedés
- májbetegség
- vérképzési vagy véralvadási zavar

A kezelést követően a bőr nem igényel speciális ápolást, de utána 48 óráig kerülni kell a bőr krémezését és a sminket. Ugyanennyi ideig kell óvni az erős napsugárzástól és a szoláriumtól is tartózkodni kell.

 

Emiatt olyan gyönyörű a 37 éves énekesnő - Zséda elárulta szépségtitkáthttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20120629-emiatt-olyan-gyonyoru-a-37-eves-enekesno-zseda-elarulta.html Botox: egy igen erős méreg, ami szépséget és gyógyulást is hozhathttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120410-botox-egy-igen-eros-mereg-amely-szepseget-es-gyogyulast-is.html Egészségre veszélyes szépségtrükkökhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111006-egeszsegre-veszelyes-szepsegtrukkok.html Mezoterápia - A szépség tűszúrásokkal érkezikhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110926-mezoterapia-a-szepseg-tuszurasokkal-erkezik.html Egy genetikai betegség okozta Elizabeth Taylor szépségéthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110405-egy-genetikai-betegseg-okozta-elizabeth-taylor-szepseget.html