Gyógyvarázs: Temérdek játék és könyv a hazai kórházaknak

gyógyvarázs játék könyv pályázat kórház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
33 kórház gyermekosztályán osztotta szét a nyár és az ősz folyamán a K&H gyógyvarázs program a K&H Bank fiókhálózatában összegyűjtött játékokat és gyerekkönyveket.

Az ügyfelek idén is nagyon aktívan vettek részt a kórházi kezelésre szoruló beteg gyerekek gyógyulási folyamatának megkönnyítésében. Összesen mintegy 105 ezer gyermek találkozik évente ezekkel a könyvekkel és játékokkal a fehér falak között. Az önkéntesség révén 2008 óta eddig összesen 123 intézmény gyermekosztályára mintegy 23 200 játékot és könyvet juttatott el eddig a gyógyvarázs program, hogy a gyermekek kórházban töltött napjai könnyebben és gyorsabban teljenek.

Forrás: K&H
Forrás: K&H

Dr. Bába Ágnes és Gyorsok Zsuzsanna

"Amikor 2004-ben elindítottuk a gyógyvarázs programot, az volt a célunk, hogy minél komplexebb segítséget nyújtsunk a nehéz helyzetben lévő gyermekkórházak számára. A K&H mint a gyermekegészségügy elkötelezett támogatója saját adományain túl erőforrásai révén a társadalom egyes szegmenseit igyekszik évről évre bevonni a programba. 2008-ban elsőként saját dolgozóinkat aktiváltuk a gyűjtésben, 2009-ben 4 bankfiók bevonásával az ügyfeleket is megszólítottuk, 2010-ben 22, 2011-ben 50, idén pedig már 59 bankfiók vett rész a gyűjtésben. Így kívánunk hozzájárulni ahhoz, hogy a jelen és a jövő társadalmának tagjai egyaránt teljes életet élhessenek" - mondta dr. Bába Ágnes, a K&H Bank vezérigazgató-helyettese, a Lakossági banki üzletág vezetője.

"Sok kutatás van arról, hogy mennyivel jobb a gyógyulási arány és főleg gyorsabb, ha a kis beteg lelke kevésbé sérül. A mindennapi munkánk során is tapasztaljuk, hogy könnyebb őket kezelni, vizsgálni, ha kezükben van egy kedves kis állat, vagy ha tudnak együtt játszani. Könnyebb lesz számukra a kórház falai között eltöltött idő, mi pedig könnyebben végezhetjük a munkánkat" - mondta Gyorsok Zsuzsanna, az Országos Idegtudományi Intézet gyermekosztályának osztályvezető főorvosa.

Forrás: K&H
Forrás: K&H

"A 2012-es könyv- és játékgyűjtés eredményeként az ügyfelek önkéntes felajánlásaiból mintegy 5200 darab, összesen 90 láda játék és könyv gyűlt össze, melyet 33 kórházban évente mintegy 105 ezer gyermek foghat a kezébe, játszat vele, olvashat, mesét hallgathat belőle. Ezekkel az adományokkal együtt, az önkéntesség révén 2008. óta eddig összesen 123 intézmény gyermekosztályára több mint 23 000 darab játékot és könyvet, mintegy 23 millió forint értékben juttatott el eddig a K&H gyógyvarázs program. Ma ide, az Országos Idegtudományi Intézetbe 300 darab ajándékot hoztunk. Nagy öröm számunkra, hogy az ország második legnagyobb bankjaként olyan ügyfelekkel büszkélkedhetünk, akik szívesen áldoznak a gyermekek gyógyulásáért. Ezúton is köszönöm minden kedves ügyfelünknek, hogy részt vettek a gyűjtőakcióban, így járulva hozzá a gyerekek felépüléséhez" - fűzte hozzá dr. Bába Ágnes.

A K&H gyógyvarázs programról


A program fő elemét képező országos pályázat hatálya kiterjed az Országos Egészségügyi Pénztár által finanszírozott, Magyarországon fekvő- és járóbeteg szakellátást végző gyermek-szakkórházak, kórházak, klinikák és országos intézetek gyermekosztályaira, illetve a gyermekmentési tevékenységet végző mentőszolgálatokra. A K&H Csoport a gyermek-egészségügy elkötelezett támogatója, és évről évre tudatosan törekszik arra, hogy a terület változó igényeinek megfelelő lehetőségeket kínáljon fel az egyes intézetek és szakembereik számára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.