Fotókiállítás, koncert és monodráma a hospice-ért

betegség monodráma fotókiállítás koncert gyógyulás rendezvény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Magyar Hospice Palliatív Egyesület 2012. október 12-én tartja rendezvényét a Hospice Világnap alkalmából, amellyel az életük végén járó betegekre, kínzó tüneteik enyhítésére, valamint az ezen a területen dolgozó szakemberek különleges, nehéz, de szép munkájára szeretné felhívni a nyilvánosság figyelmét.

A Hospice a súlyos betegségük végstádiumában lévő, elsősorban daganatos betegek humánus, összetett ellátását jelenti multidiszciplináris csoport segítségével. Az ellátás célja a betegek életminőségének javítása: testi és lelki szenvedéseik enyhítése, fizikai és szellemi aktivitásuk támogatása, valamint a hozzátartozók segítése a betegség és a gyász terheinek viselésében.

Thinkstock
Thinkstock



A Magyar Hospice Palliatív Egyesület (MHPE) 1995-ben alakult azzal a céllal, hogy javítsa a legsúlyosabb állapotú, daganatos betegek életvégi ellátásának minőségét.

Az október 12-i nap programja:

- A Magyar Hospice Palliatív Egyesület által kiírt fotópályázat legjobb alkotásaiból összeállított Mit nyújtanak a pillanatok? című fotókiállítás megnyitása és kerekasztal-beszélgetés Szily Nóra vezetésével
- Hábetler András operaénekes és Szilassy Nelly zongoraművész koncertje
- Polcz Alaine: Asszony a fronton című monodrámája Béres Ilona előadásában

Mikor?
Hospice Világnap és Fotókiállítás
2012. október 12. péntek 16.30-18.30

Hol?
Helyszín: Rózsavölgyi Arts & Café
1052 Budapest, Szervita tér 5.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.