önértékelés rajzolás stressz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Éld meg tudatosan a nőiségedet, és találd meg a lelki egyensúlyt a rajzolás segítségével! A lélekgyógyító rajzolás módszere a női lélekre specializálódott stresszoldó, relaxációs, önismereti és vizualizációs rajzfeladatokra épül. Segítségével felfedezheted a benned rejlő értékeket, és megoldást találhatsz a lelki problémáidra.

"A művészet lemossa a lélekről a mindennapok porát" - írta Pablo Picasso. Ez különösen igaz akkor, ha az ember saját maga alkot valamit. Bárki átélheti az alkotás fantasztikus élményét és lélekgyógyító hatását, függetlenül attól, hogy tanult-e valaha rajzolni.

Thinkstock
Thinkstock

Rajzolás közben az ember felszabadul, szinte megszűnik körülötte a külvilág, elveszti az időérzékét. A "flow" katarzisélményében és különleges sikerélményben lehet része. Hatására fejlődik a beleélő, a megérző, az asszociációs és a problémamegoldó készség. Lélekgyógyító hatása segít abban, hogy az ember egészséges és harmonikus viszonyba kerüljön saját magával. Hozzásegít a lelki egyensúly megtalálásához és egy valós énkép kialakításához. Az alkotás hatására kialakuló belső harmónia tükröződik az ember társas kapcsolataiban is, melynek segítségével megoldást találhatunk párkapcsolati vagy egyéb magánéleti problémáinkra. A módszer által szerzett önismereti tapasztalat és új látásmód rendkívül hatékonyan hasznosítható az élet számos más területét érintő problémamegoldásban.

A szakértő véleménye:

Sárhidai Zsófia kommunikációkutató szerint a módszer különösen ajánlott azoknak, akik önértékelési problémával, önbizalomhiánnyal küzdenek, nem találják a megoldást kapcsolati, párkapcsolati, illetve kommunikációs problémáikra. Segíthet azoknak is, akik megtorpantak az életben, fásultnak, elégedetlennek vagy túlzottan stresszesnek érzik magukat.


Húsz évvel öregebbnek néz ki Hollywood egyik leggyönyörűbb színésznőjehttp://www.life.hu/tested-lelked/onismeret/20121010-scarlett-johansson-szineszno-teljesen-atalakult-a-hitchcock-cimu-film-kedveert.html5 megoldatlan fizikai rejtély, amire nincs magyarázathttp://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20121010-a-legerdekesebb-megoldatlan-fizikai-rejtelyek-a-foldon-es-a-vilagegyetemben.htmlAki megjövendölte a Kennedy-gyilkosságot - Jeane Dixon, a Fehér Ház jósnőjehttp://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20121009-jeane-dixon-a-feher-haz-josnoje.htmlÉvekig szenvedett a szépséges énekesnő, Nicole Scherzingerhttp://www.life.hu/tested-lelked/dieta/20121008-evekig-szenvedett-a-szepseges-enekesno-nicole-scherzinger-a-bulimia-miatt.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.