George Clooney a közelmúltban egy interjúban viccesen megemlítette, hogy rengeteg pénzt költ a herezacskója kivasalására, amivel igencsak kíváncsivá tett minket: milyen extrém plasztikákra hajlandóak a férfiak azért, hogy - szerintük - még jobban nézzenek ki?

Kövesd a Life.hu-t a Facebookon  is!


Bajuszbeültetés

A közel-keleti országokban a vaskos, sűrű bajusz mindig is a férfiasság, az erő, a bölcsesség és az érettség szimbóluma volt. De mivel nem minden férfi olyan szerencsés, hogy magától férfias bajuszt tudjon növeszteni, ezért manapság egyre többen fekszenek kés alá, hogy elérjék a tökéletes arcszőrzetet. A közel-keleti származású férfiak azért vágynak vastag, sűrű bajuszra, mivel kultúrájukban a bajusz egyfajta státuszszimbólum, és úgy gondolják, a beültetés után idősebbnek és bölcsebbnek látszanak, továbbá nagyobb tisztelet övezi majd őket.

Forrás: AFP

Pierre Bouhanna, a Párizsban dolgozó plasztikai sebész már öt éve végez bajuszbeültetést. Páciensei elsősorban az Egyesült Arab Emirátusokból, Iránból, Libanonból és Törökországból érkeznek. Néhány páciens nem csupán sűrűbb bajuszra vágyik, hanem hasonlítani szeretne valamelyik közel-keleti hírességre. (Közel-keleti vezetők európai szemmel talán kevésbé szexi bajszai)

A bajuszbeültetést egy úgynevezett follikuláris egység graft (FUE) eljárással végzik, melynek lényege, hogy a páciens hajából ültetik át a növekedésben lévő hajszálakat az adott területre, jelen esetben az orr és a száj közötti részre. A férfiak nagy része 30 és 50 év közötti, és a körülbelül 7000 dolláros (1,75 millió forintos) műtét után egy nappal már haza is mehetnek. A műtétet követően a borotválkozást 15 napig mellőzniük kell, és ha minden előírást betartanak, akkor az eredmény körülbelül hat hónap után lesz látható.

Az arab kultúrában a bajusz mindig is komoly státuszszimbólumnak számított, régebben a bajusz leborotválása egy bevett büntetési módszernek számított. Törökországban ráadásul a bajusznak nem csupán társadalmi jelentősége van, hanem formája azt is mutatja, ki milyen politikai nézeteket vall: a vékony, lekonyuló bajszú férfiak jellemzően konzervatívok, míg a Sztálinéhoz hasonló bajusszal rendelkezők a nacionalistákhoz tartoznak, a "politikailag vallásosabbak" pedig gondosan ápolt és tisztán tartott bajuszt viselnek.Mellkisebbítés

Biztos látott már mindenki lesifotósok által elkapott, igencsak megnagyobbodott vagy furcsán lefittyedő férfi celeb melleket. Az ő esetükben - és persze számos civil esetében is - növekedési rendellenességről van szó, a latinul gynaecomastiának nevezett probléma az erősebbik nem legalább kétötödét érinti. Olyan hírességek, mint Arnold Schwarzenegger, Harrison Ford, John Travolta vagy éppen Tom Cruise is ebben a rendellenességben szenvednek.

Az uraknál akkor fordul elő túlzott mellszövet-burjánzás, ha magas az ösztrogén szintje a szervezetükben. Ez a női hormon kis mennyiségben kulcsszerepet játszik az ő testük működésében is, hiszen például a csontok és az izmok védelméért felel. A pubertás folyamata szintén hozzájárulhat a férfimell kialakulásához. Az állapot fő árnyoldala, hogy gyakran gúnyt űznek belőle. Ez stresszhez, önbizalomhiányhoz és depresszióhoz vezethet - ezért van szükség, teljesen érhető módon, a mellplasztikára.


Férfi mellizom növelés

Akinek nincs ideje vagy kedve leugrani az edzőterembe, mégis izmos, férfiasan vonzó felsőtestre vágyik, és sok pénze van, annak találták ki a férfi mellizom implantátumot, ami aztán egy életre megoldja a férfias felsőtest hiányát. Legalábbis a plasztikai sebészek szerint.

A fárasztó edzéseket kiváltó férfi mellizom növelés olyan furcsa plasztikai műtét, ami valóban műanyaggá, azaz Ken babává teszi a férfiakat, ahogy az 32 éves Justin Jedlicával is megtörtént. Justin Jedlica mondjuk nem ragadt le egy "szimpla" mellizom-implantátumnál, ő már szinte teljesen "műanyag". A New York-i fiatalember szerint az edzés és a diéta nem menő, így szépészeti beavatkozások sorával akarja elérni az áhított célt. A 32 éves férfi 90 különböző operáción esett át az elmúlt 10 évben, ezzel tetőtől talpig átszabatta magát. Hóbortja eddig 21 millió forintnak megfelelő összegbe került, melynek révén szilikonimplantátum került a mellén kívül a fenekébe, a hasába és a felkarjába is.

Hereimplantátum

A hereimplantátum a fenti mellpasztikával ellentétben nem puszta hóbort. Komoly egészségügyi elváltozások miatt kerülhet rá sor, pl. veleszületett herehiány, vagy valamilyen betegség miatt végzett hereeltávolítás után lehetőség van hereimplantátum beültetésére. Az implantátum felépítése hasonlít a mellimplantátumokéhoz, tapintása pedig egy normál heréhez igen hasonló. A műtét elvégezhető altatásban, vagy gerincközeli érzéstelenítésben, egynapos bentfekvéssel.

Péniszhosszabítás és péniszvastagítás

"Soha nem varrattam fel a ráncaimat a szemem körül, ellenben nem kevés pénzt költöttem a herezacskóm kisimítására, mivel odalent nem szeretem a ráncokat" - viccelődött egy interjújában George Clooney, majd hozzátette: "Ez egy elég újfajta szépészeti beavatkozás, de Hollywoodban egyre népszerűbb az úgynevezett herevasalás."  Úgy tűnik, George Clooney csak viccelődött, de az mindenesetre vitathatatlan tény, hogy népszerűek a férfiak körében a pénisznövelő sebészeti beavatkozások: a péniszhosszabbítás és a péniszvastagítás.

Forrás: AFP

A pénisz hosszának növelésekor elvágják a pénisz tartószalagjait, az átmetszés következtében az addig a test belsejében rejtőző pénisztest előrébb kerül, a szükséges többletbőrt pedig plasztikai sebészeti eljárásokkal pótolják. A vastagítás során vagy az alhasról vagy a fenékről leszívott zsírt juttatják a pénisz bőre alá, vagy a bőr mélyebb, vérerekben gazdag részeiről származó ún. graftokat, valamint zsírt juttatnak a hímvesszőbe.

Mark Edwards péniszvastagító beavatkozáson vett részt. Az akkor 32 esztendős Mark elmesélte, hogy deréktáji úszógumijából vettek zsírt, amit pénisze alsó részébe fecskendeztek be, ezáltal 3,7 centiméterrel növelték meg hímvesszője vastagságát. A birminghami származású férfi saját lábán távozott a londoni Harley Street-i plasztikai sebészetről néhány órával a műtét után. Amikor a kötést levették, és a duzzanat lelohadt, Mark teljesen oda volt a gyönyörűségtől. Még jobban örült azonban, amikor meglátta legközelebbi barátainak reakcióját, akik látták az eredményt. Amikor pedig három héttel később szeretkezett, magabiztosabbnak érezte magát, mint valaha.

Ennek a beavatkozásnak már kilenc éve, és három évvel ezelőtt Mark egy második műtétet is kért ugyanezen a klinikán. A beavatkozást végző sebész, dr. Roberto Viel elmondta, bizonyos mértékű természetes zsugorodás következett be, ezért Mark úgy döntött, újabb 100 fontot szán arra, hogy az úszógumijából vett zsírral kissé "felturbózzák" péniszét.

 

Ha tetszett a cikkünk, kövesd a Life.hu-t a Facebookon is, hogy ne maradj le semmiről!Szűzhártya-plasztika és G-pont nagyobbítás - 8 extrém plasztikai műtéthttp://www.life.hu/ujtestujelet/20111010-szuzhartyaplasztika-es-gpont-nagyobitas-8-extrem-plasztikai-mutet.html Borzalmasan néz ki - újabb plasztikán esett át a |80-as évek sztárja, Mickey Rourkehttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20121015-ujbol-kes-ala-fekudt-a-plasztikaimutetfuggo-mickey-rourke-aggasztoan.html Dizájner vaginára vágynak a nők - Többezren állnak sorba plasztikai műtétérthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120725-dizajner-vaginara-vagynak-a-nok-tobbezren-allnak-sorba-szemeremajkakon.html Celebek plasztikai műtét előtt és után - Némelyikük felismerhetetlenhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120724-celebek-plasztikai-mutet-elott-es-utan-video.html Az igazi fizetség: a gyógyult betegek mosolya - Dr. Pataki Gergely plasztikai sebész kettős életehttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120716-interju-dr-pataki-gergely-plasztikai-sebesszel.html Majdnem meghalt az anya hasplasztikája miatt egy kisbabahttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120611-majdnem-meghalt-az-anya-hasplasztikaja-miatt-egy-kisbaba.html Hulladékkal töltötte fel a páciensek fenekét egy szélhámos plasztikai sebészhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111123-hulladekkal-toltotte-fel-a-paciensek-feneket-egy-szelhamos-plasztikai-sebesz.html