A K&H Csoport a magyar gyermekegészségügy hosszú távon elkötelezett támogatójaként több mint egy éven át ügyfelei bankkártyás vásárlásai után elkülönített egy összeget saját bevételéből. A K&H gyógyvarázs program számára így összegyűlt 7 millió forintos támogatásból két kórház és három mentőállomás számára vásároltak orvosi műszereket, berendezéseket.

"A K&H gyógyvarázs program egyszerre két irányban nyújt segítséget: a beteg gyermekek gyógyulását támogatja műszerbeszerzéssel, illetve odafigyel a gyermekek lelki egészségére is, különböző önkénteseket mozgósító szórakoztató programokkal. Országos műszertámogatási pályázatunk mellé minden évben igyekszünk egyéb forrást is találni, amely további intézményeknek nyújthat segítséget. 2006 óta a K&H Bank az ügyfelei dombornyomott bankkártyás vásárlásai alapján is a Gyógyvarázs program rendelkezésére bocsát egy jelentős összeget. Köszönettel tartozunk tehát ügyfeleinknek, akik vásárlásaik során ilyen bankkártyával fizettek. Számukra ez egy forintjukba sem került, mégis a gyermekegészségügy tevékeny támogatóivá válhattak és az összegyűlt 7 millió forintból öt kórháznak és mentőállomásnak tudunk életmentő műszereket és eszközöket vásárolni" - mondta el Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs igazgatója. "Ezzel az összeggel 2006 óta összesen 70,8 millió forintos támogatással járult hozzá a gyermekek gyógyulásához a K&H gyógyvarázs bankkártyás programeleme. Összességében pedig a Gyógyvarázs program indulása óta mintegy 420 millió forinttal 163 intézmény munkáját segítette a bank életmentő műszerekkel és orvosi berendezésekkel annak érdekében, hogy a beteg gyerekek mielőbb újra teljes életet élhessenek."

Forrás: K&H

"Nagy meglepetést és még nagyobb örömet okozott nekünk a K&H gyógyvarázs kártyaprogram keretében az újszülött részlegünknek adományozott műszer, amely lehetővé tette, hogy végre megfelelő színvonalon végezhessük az újszülöttkori hallásszűrést, így a korai diagnózissal segíthessük az érintett gyermekek megfelelő beszéd- és értelmi fejlődését. A másik ajándékeszköz, a megbízható inkubátor pedig segít az adaptációs zavarral küzdő újszülöttek megfigyelésében, ellátásában" - emelte ki dr. Csonka Anita, a Fővárosi Önkormányzat Szent Imre Kórház részlegvezető szakorvosa.

Forrás: K&H

A K&H gyógyvarázs kártyaprogramja a következő öt intézmény számára biztosít műszer- és eszköztámogatást:
- Kátai Gábor Kórház, Karcag - 3.050.000 Ft értékben inkubátort;
- Szent Imre Kórház, Budapest - 3.050.000 Ft értékben inkubátort és hallásszűrő készüléket;
- Hajbúböszörményi Mentő Alapítvány (OMSZ Hajdúböszörmény) - 300.000 Ft értékben motoros szívókészüléket;
- Országos Mentőszolgálat, Mezőkovácsháza és Kunágota - 300.000 Ft értékben sürgősségi táskát, lélegeztető ballont és egyéb műszereket;
- OMSZ Miskolci mentőállomás - 300.000 Ft értékben kapnométert (gázmonitort).


Most megtudhatod, mennyire vagy stresszes!

Téged könnyen zavarba lehet hozni, vagy ember legyen a talpán, akitől megfutamodsz? Elemésztenek a gondok, vagy rugalmasan kezelsz mindenféle változást? Most kiderül!

Töltsd ki az ország nagy stressztesztjét!

Gyógyvarázs: Nem a munkatársakat ajándékoztuk meg, hanem a gyerekekethttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130305-a-gyogyvarazs-program-kereteben-osszesen-8-millio-forintot-osztottak-szet.html Gyógyvarázs: Több mint 410 millió forint a gyermekegészségügynekhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130226-gyogyvarazs-tobb-mint-410-millio-forint-a-gyermek-egeszsegugynek.html Gyógyvarázs: A mese gyógyító erejehttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130121-a-kh-gyogyvarazs-onkentesei-meseolvasassal-sok-boldog-percet-szereztek-beteg.html K&H gyógyvarázs: 8 millió forintos karácsonyi segítséghttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20121206-k-and-h-gyogyvarazs-8-millio-forintos-karacsonyi-segitseg-.html Gyógyvarázs: Így örültek a gyerekek a játékoknak az Országos Idegtudományi Intézetbenhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20121004-gyogyvarazs-igy-orultek-a-gyerekek-az-jatekoknak-az-orszagos-idegtudomanyi.html