Olvasónk, Éva súlyos ínygyulladással és ínyvérzéssel kereste fel a Life.hu fogszakorvos szakértőjét, dr. Budai Zsoltot.

Kérdezz a Life.hu szakértőitől! Tedd fel kérdésed a szakerto@life.hu címen! Ne felejtsd el megírni, hogy a Life.hu melyik szakértőjétől szeretnél választ kapni.

 
"Tisztelt dr. Budai Zsolt!
Azért írok önnek, mert régóta be van dagadva, gyulladva az ínyem. Már voltam több fogorvosnál is leszedetni a fogkövet, de mégsem múik el a gyulladás és az ínyvérzés. Remélem, tud javasolni valamit.

Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Éva"
 

Thinkstock

 
Kedves Éva!
 
Nagyon sok esetben a fogkő csak mint kiváltó ok szerepel a gyulladás kialakulásában, ami a dentálhigiénikus vagy orvos által elvégzett tisztítás után  "önálló" életre kelhet, nem szűnik meg, hanem tovább fennmarad. Pácienseimnek azt szoktam mondani, ha 7-10 nap alatt otthoni praktikákkal sem lehet megszüntetni a tüneteket, sürgősen keressék fel újra a rendelőt. Ugyanis ha hosszabban fennállnak ezek a kisebb-nagyobb gyulladásos gócok, nemcsak a fogak meggyengülése, elvesztése fenyegethet, hanem bőrgyógyászati, ízületi, szívpanaszokat is okozhatnak. Mindenképpen szakorvosi kezelést igényel a probléma, nem érdemes az időt húzni, mert később sokkal súlyosabb következményekkel kell számolni.

Máskor egy lappangó betegség első tüneteként jelentkezhet vissza-visszatérő makacs ínygyulladás, de gyógyszer mellékhatásként sem ritka az előfordulása. Emellett szinte népbetegségként kell kezelnünk a krónikus ínygyulladást, ami az életmódunk, táplálkozásunk, fog- és szájápolási hiányosságaink miatt szinte az egész életen keresztül elkísérheti az arra fogékonyakat. Véleményem szerint a kisebb, de folyamatos duzzanatokat, ínyvérzéseket nagyon komolyan kell venni, és mindenképpen szükséges szakemberrel ellenőriztetni!
 
Budai Zsolt

Forrás: [origo]Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is!


Cikkek, információk, nyereményjátékok, szavazások, horoszkópok és galériák. Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is, ha nem akarsz lemaradni semmiről!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS A LIFE.HU OLDAL!


Az energetikai szimbólumok segítenekhttp://www.life.hu/tested-lelked/20130709-nagy-melinda-a-lifehu-kinai-asztrologia-es-asztrozofus-szakertoje-szerelemben.html Így gyógyítsd a széttöredezett hajadathttp://www.life.hu/gyogyulj/20130709-benke-rita-termeszetgyogyasz-a-tordezett-haj-apolasaban-gyogyitasaban-segit.html Fejtsd le magadról a régebbi kötelékeket!http://www.life.hu/tested-lelked/20130626-a-lifehu-szakertoje-nagy-melinda-asztrologus-asztrozofus-segit-hogy-mi.html "Átok volt számomra a szüzességed!"http://www.life.hu/szeress/20130626-a-lifehu-szakertoje-gyori-szilvia-segit-hogyan-epitsd-magad-ujra.html Kínai asztrológia - Ez vár a Kígyó szülöttekrehttp://www.life.hu/tested-lelked/20130619-kinai-asztrologia-vi-var-iden-a-kigyo-szulotteire-nagy-melinda.html Hogyan szeressem a szendvicsgyereket?http://www.life.hu/anyaskodj/20130618-majsai-laszlo-a-lifehu-gyermekpszichologus-szakertoje-a-kozepso-gyermek-stzindromarol.html Önsorsrontók: te miért dobod a pasit?http://www.life.hu/szeress/20130617-gyori-szilvia-a-lifehu-szakertoje-a-szerelem-tudatos-akadalyozasarol-ir.html Kezelhető otthon a fogínysorvadás?http://www.life.hu/gyogyulj/20130613-dr-budai-zsolt-a-lifehu-fogorvos-szakorvosa-a-foginysorvadasrol-beszel.html