Ahogy azt a Life.hu megírta, vasárnap súlyos síbalesetet szenvedett Michael Schumacher a francia Alpokban. Akkor úgy szóltak a hírek, hogy a korábbi hétszeres Forma-1-es világbajnok állapota nem súlyos. Mostanra azonban kiderült, sokkal nagyobb a baj.

Schumacher menedzsmentje megerősítette, hogy vasárnapi síbalesete után MIchael kómába esett - írja az Origo. Az első hírek arról szóltak, hogy a német legenda sérülései nem életveszélyesek, estére azonban komolyra fordult a helyzet. A grenoble-i kórházban hírzárlatot rendeltek el, de a francia források este kilenc körül már agyvérzésről és életveszélyes állapotról írtak.

A hírt végül a pilóta stábja is megerősítette. A közlemény szerint Schumacher az életéért küzd, állapota pedig kritikus.

Michael SchumacherForrás: Origo

A pilótát idő közben átszállították egy jobban felszerelt grenoble-i intézménybe. Ekkor már nem volt eszméleténél, a legfrissebb információk szerint Schumacher állapota azonnali neurológiai beavatkozást és kezelést követelt. 

A GPhírek.hu szerint a rendőrség vizsgálatot indított a baleset körülményeinek tisztázására, az azonban biztosnak látszik, hogy Schumacher nem ütközött másik sízővel. A feltételezések szerint egy technikai hiba miatt Schumacher a mélyhóba csúszott, emiatt veszítette el egyensúlyát, és fejével egy sziklának csapódott.

Aggodalomra ad okot, hogy az idegrendszer- és gerincspecialista dr. Gérard Saillant már délután egy körül Grenoble-ba érkezett Párizsból. Az elismert szakember alapítója és elnöke egy agykutató intézetnek, egyben Schumacher barátja