Rövid időn belül ez már a második ilyen eset Kalifornia partjainál. Szakemberek radioaktivitásra gyanakodnak.

Hatalmas méretű tintahalat fedeztek fel Kalifornia partjainál. Az elmúlt hónapokban ez már a második alkalom, hogy egy gigantikus tengeri teremtményt sodortak a hullámok a szárazföldre ebben a térségben. Először egy ritka példányt, az úgynevezett evezőhalat találták meg, amely elképesztő nagyra, 30 méter hosszúra nőtt. Most pedig egy tintahal került elő, amely a fejétől a csápjáig 48 méter hosszú -ide kattintva megnézheted! 

IllusztrációForrás: Getty Images/iStockphoto/Jonathan Daniels

Szakértők szerint mindkét élőlény a fukusimai atomerőmű közeli vizekből származik. A 2011-es földrengés és szökőár miatt megsérült létesítményből radioaktív szennyeződés juthatott a talajba és a tengerbe. Ennek egyik eredménye, hogy néhány tengeri élőlénynél genetikai mutáció alakult ki, ami kontrollálatlan növekedést váltott ki. Martin L. Grimm biológia professzor azt mondta: tanulmányozni kezdték az élőlényeket. A lakosok mindenesetre nem túl nyugodtak a fura esetek miatt. „Korábban csak azon aggódtunk, hova parkoljunk, amikor lejövünk a strandra. Most attól félünk, hogy egy Godzilla méretű valami a nyomunkba ered" – fogalmazott egy helybéli.

Ahogy a Life.hu is megírta, a napokban halott bálna-sziámiikrek sodródtak partra a Csendes-óceánból Mexikó alsó-kaliforniai részén.