Állítólag a hétszeres világbajnok sisakjára rögzített kamera törte apró darabokra a sisakot az ütközés pillanatában. Vagyis akkor emiatt szenvedett életveszélyes sérüléseket Schumacher. Ezzel a meglepő teóriával álltak elő balesetét vizsgáló nyomozók.

Ezt az elméletet alátámasztja az ENSA (chamonix-i sí-, és hegymászó akadémia) szakértői véleménye is, miszerint Schumacher sisakjának szerkezete meggyengült egy szilárd tárgytól, amikor a német nekiütközött a sziklának - tájékoztat a Nemzeti Sport.

„A sisak teljesen széttört, az ENSA pedig megvizsgálta a darabok anyagát, és mindent rendben talált. De akkor az miért esett szét teljesen az ütközés hatására? Itt jön a képbe a sisakkamera. A laboratórium már megkezdte a teszteket, hogy kiderítse, lehetséges-e az, hogy a kamera gyengítette meg a sisak szerkezetét” – idéz a Telegraph egy, a nyomozáshoz közel álló forrást. 

Ahogy azt korábban a Life.hu is megírta, a pilóta állapotáról legutóbb csütörtökön érkezett hivatalos tájékoztatás. Akkor Michael menedzsere semmi konkrét információt nem közölt a versenyző állapotáról, csak megköszönte a család nevében az emberek aggódását és azt kérte, legyenek türelmesek, ha történik bármi fontos, azt közölni fogják