Megújul a mellrák kezelése

Forrás: Thinkstock -
mellrák javulás teszt módszer kutató kezelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Forradalmian új módszert dolgoztak ki, amellyel javulhat a mellrákban szenvedők kezelése.

A Nottinghami Egyetem kutatói olyan klinikai tesztet dolgoztak ki, amelynek segítségével javulhat a mellrákban szenvedő betegek kezelésének hatékonysága – írja az Origo.hu.

Forrás: Thinkstock

A jelenleg használt Nottingham Prognosztikai Indexet (NPI) 30 éve dolgozták ki. Ez egy olyan világszerte használt mérőszám, ami figyelembe veszi a szövettani lelet bizonyos sajátságait, és ennek segítségével prognosztizálja a betegség kiújulásának kockázatát. A mellrák azonban biológiailag sokkal komplexebb kór, mint eddig gondolták, különböző típusainál eltérő végkimenetelre lehet számítani.

A British Journal of Cancer című szaklapban publikált eredmények lehetővé teszik, hogy sokkal részletesebb információ álljon rendelkezésre egy beteg mellrákjának típusáról és annak viselkedéséről. A kutatást vezető Ian Ellis szerint ez jelentős segítséget jelenthet abban, hogy személyre szabottabb kezelésekkel növelhessék a páciensek gyógyulásának esélyeit. Ez tulajdonképpen az eredeti NPI bővített változata, amelybe tíz, újonnan felfedezett, rákos sejtekben megtalálható fehérjét foglaltak bele. Az engedélyezési eljárásokat figyelembe véve az új NPI+ teszt előreláthatólag két év múlva lesz bevezethető.

Csúnyán megbetegedett Nánási Micihttp://www.life.hu/drlife/20140312-nanasi-mici-ordog-nora-es-nanasi-pal-kislanya-belazasodott.htmlÖrdög Nóra és Nánási Pál lassan 10 hónapos csöppsége sem tudta megúszni a megfázós időszakot.Dr. LifeOrigoNéha mellettem áll a meg nem született kislányomhttp://www.life.hu/drlife/20140310-abortusz-terhessegmegszakitas-neha-mellettem-all-a-meg-nem-szuletett-kislanyom.htmlOlvasónk, aki önmagának a Valentína fedőnevet választotta, először vallott a abortuszáról. 10 éve, 18 évesen vetette el a gyermekét, de soha nem érezte úgy, hogy rosszul döntött. Úgy véli, megfelelően elgyászolta a babáját, persze azért furcsa gondolatok időnként őt is foglalkoztatják. A Life.hu-nak érzelmeiről, az előzményekről és a terveiről is mesélt.Dr. Life--Megszólalt a halálos kórral küzdő, magyar ökölvívó feleségehttp://www.life.hu/drlife/20140308-halalos-korral-nyirokmirigyrakkal-kuzd-balzsay-karoly-profi-magyar-okolvivo.htmlPárja és lányai aggódnak Balzsay Károlyért!Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.