vitamin kálium liszt tápióka C-vitamin kálcium tápiókagyöngy B-vitamin puding réz édesítőszer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyre népszerűbb a kicsi gyöngyökből álló tápióka. A Life.hu szerkesztőségében nemrég kipróbáltuk a belőle készült pudingot, ami egyértelmű sikert aratott.

Csodálkozva néztük végig Takács Nóra videóját, aki a tápiókából és gyümölcsökből ínycsiklandozó pudingot alkotott. Majd úgy döntöttünk, kipróbáljuk, az íze is ugyanolyan jó-e a tápiókapudingnak, mint a látványa. Az elkészült édesség az egész szerkesztőséget meggyőzte a fehér gyöngyök létjogosultságáról.

Tápiókagyöngyök Forrás: thinkstock

A tápiókát a maniókából állítják elő. Készítenek belőle lisztet, szirupot és keményítőt. Remek puding alapanyag és Keleten legalább olyan népszerű, mint a rizs.

Tápióka puding Forrás: Takács Nóra

A legismertebb formája a tápiókagyöngy, de előállítanak belőle szirupot is, ami cukor és méz helyettesítésére szolgál. A tápióka nagy mennyiségben tartalmaz B- és C-vitamint, szaponinokat, kalciumot, rezet, mangánt, káliumot és foszfort. Antibakteriális és gombaölő hatású, tisztítja a vért, hozzájárul a vastagbél megfelelő működéséhez. Segíti a máj és a vese működését, megtisztítását a toxikus anyagoktól. A tápióka gluténmentes, így minden változatában fogyaszthatják gluténérzékenyek is.

Száműzik a transzzsírsavas termékekethttp://www.life.hu/drlife/20140313-az-eu-n-belul-is-az-egyik-legszigorubb-transzzsirsav-rendelet-hozta-hazank-leginkabb-a-kis-gyartokat.htmlBár első hallásra azt gondolnánk, valami zsírégető programról van szó, pedig ismét a transzzsírok világába kalauzolunk el titeket. Dr. Life--Csúnyán megbetegedett Nánási Micihttp://www.life.hu/drlife/20140312-nanasi-mici-ordog-nora-es-nanasi-pal-kislanya-belazasodott.htmlÖrdög Nóra és Nánási Pál lassan 10 hónapos csöppsége sem tudta megúszni a megfázós időszakot.Dr. LifeOrigoTetves lehetsz a selfie-zéstőlhttp://www.life.hu/drlife/20140305-marcy-mcquillan-amerikai-orvos-szerint-hajtetvesek-lehetunk-a-selfie-zestol.htmlEgy ártatlan kép egy baráttal, és máris néhány kellemetlen élősködővel lehetünk gazdagabbak – állítja egy orvos, aki szerint az utóbbi pár évben jelentősen megugrott a tetves tinik száma.Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.