Egyre népszerűbb a kicsi gyöngyökből álló tápióka. A Life.hu szerkesztőségében nemrég kipróbáltuk a belőle készült pudingot, ami egyértelmű sikert aratott.

Csodálkozva néztük végig Takács Nóra videóját, aki a tápiókából és gyümölcsökből ínycsiklandozó pudingot alkotott. Majd úgy döntöttünk, kipróbáljuk, az íze is ugyanolyan jó-e a tápiókapudingnak, mint a látványa. Az elkészült édesség az egész szerkesztőséget meggyőzte a fehér gyöngyök létjogosultságáról. 

TápiókagyöngyökForrás: thinkstock

A tápiókát a maniókából állítják elő. Készítenek belőle lisztet, szirupot és keményítőt. Remek puding alapanyag és Keleten legalább olyan népszerű, mint a rizs.

Tápióka pudingForrás: Takács Nóra

A legismertebb formája a tápiókagyöngy, de előállítanak belőle szirupot is, ami cukor és méz helyettesítésére szolgál. A tápióka nagy mennyiségben tartalmaz B- és C-vitamint, szaponinokat, kalciumot, rezet, mangánt, káliumot és foszfort. Antibakteriális és gombaölő hatású, tisztítja a vért, hozzájárul a vastagbél megfelelő működéséhez. Segíti a máj és a vese működését, megtisztítását a toxikus anyagoktól. A tápióka gluténmentes, így minden változatában fogyaszthatják gluténérzékenyek is.