A lépfene miatt kitiltották a gyerekeket a zánkai táborból

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt -
kitiltás Tiszafüred gyerektábor Zánka lépfene lépfene-fertőzés nyaralás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
50 diákot nem engedtek be a zánkai gyereküdülőbe lépfene miatt. A fertőzés Tiszafüredről indult.

Ahogy a Life.hu is beszámolt róla pénteken, lépfene ütötte fel a fejét Tiszafüreden. Öt ember került kórházba a bőr-anthraxnak is hívott megbetegedéssel. A fertőzés gócpontja a Tiszafüred külterületén található Kócsújfalu, ahol engedély nélkül vágtak, majd adtak el marhákat. Szombaton újabb két embert vittek kórházba.

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A Blikk pedig most azt írja, félszáz kisiskolás maradt hoppon. Bár a szakemberek igazolták, hogy egyetlen, a csoporttal Zánkán táborozni készülő iskolás sem fertőzött, mindannyian makkegészségesek, mégsem engedték be őket a zánkai táborba.

„Pénteken, amikor a lépfene-fertőzésről szóló hírek megjelentek, a szervező pedagógusunk kapott egy értesítést az Erzsébet-tábortól, hogy nem fogadják a gyerekeket" – mondta a lapnak Pintér Erika, Tiszafüred független polgármestere, aki egész szombaton próbálta elérni a tábor vezetőjét, de állandóan lerázták, arra hivatkozva, hogy tárgyal. „Az ÁNTSZ orvos ügyeletesével is beszéltem, aki felháborodott a történteken. Ő is próbálta elérni, hogy fogadják a gyerekeket, mivel emberről emberre nem terjed a fertőzés, tehát a kicsik nem veszélyesek senkire, de hiába" – panaszkodott a település első embere.

A tábor üzemeltetői azzal „vigasztalták" a gyerekeket, hogy majd augusztusban bepótolhatják a vakációt. A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány vasárnap e-mailben azt írta a lapnak, hogy a döntés idején nem tudhatták, hogy a gyerekek nem betegek, 3000 vendégük egészségét tartották szem előtt. Hozzátették: a szülők és a kísérők elfogadták a későbbi táboroztatás lehetőségét.

Közben befejezte a tiszafüredi állományhoz tartozó fertőző szarvasmarhák és a környékbeli, veszélyeztetett állatok megelőző vakcinázását az állategészségügyi hatóság. A fertőzést a szakemberek lokalizálták, újabb megbetegedésekkel a továbbiakban nem kell számolni a településen – írja az MTI.

További két ember került kórházba lépfene miatthttp://www.life.hu/drlife/20140705-tovabbi-ket-ember-kerult-korhazba-lepfene-miatt.htmlTovábbi két embert vittek kórházba megfigyelésre lépfenefertőzés gyanúja miatt Tiszafüredről - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei tisztifőorvos szombaton az MTI-vel.Dr. Life--Lépfene ütötte fel a fejét Tiszafüredenhttp://www.life.hu/drlife/20140704-lepfene-fertozes-van-tiszafureden-tobben-megbetegedtek.htmlLépfene gyanújával betegedett meg több ember Tiszafüreden. Valószínű, hogy a közétkeztetésbe is bekerülhetett a fertőzés.Dr. Life--Így nyaralnak a világsztárokhttp://www.life.hu/news/20140707-csodas-medencek-a-villa-midg-rd-stockholmban-es-a-mexikoi-casa-monterrey.htmlA világ legszebb és legkülönlegesebb medencéiről készített sorozatot a dezeen.com internetes portál. Ezek azok a helyek, amelyekről mi többnyire csak álmodozunk, a mi kertünkben vagy házunkban nem valószínű, hogy valaha is épülnek ilyenek. Ha külföldön járunk, érdemes megnéznünk ezeket. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.