Így szűrd ki a drogot az italodból – hiánypótló találmány

Forrás: Thinkstock -
találmány Mészáros Árpád Zsolt készülék teszt randidrog Brasch Bence Orosz Barbara partidrog
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy aprócska, de annál zseniálisabb eszköz segítségével megtudhatod, csempészett-e valaki randidrogot az italodba. Korábban a partidrog jelző pohárral is próbálkoztak.

Pd.id (Personal drink id) azaz személyes ital azonosító a neve annak az újrahasznosíthat, körülbelül pendrive méretű eszköznek, ami megállapítja, van-e drog az italban. A honlapján olvasható leírás szerint nagyon könnyű használni: egyszerűen beleállítod a folyadékba, vársz pár másodpercet, majd kigyullad egy kis lámpa. Ha zöld, akkor rendben van az ital, ha piros, akkor viszont baj van.

Forrás: Thinkstock

A kis kütyü három dolog alapján futtatja végig a tesztet: hőmérséklet, fény, áram. Okostelefonhoz is csatlakoztatható, ilyenkor a mobil sms-ben vagy hívás során figyelmeztet, ha drogot talál.

A készülék az Indiegogo nevű finanszírozási közösségi oldalra került fel, ahol az a cél, hogy 100 ezer dollár összegyűljön. Ha a pénz megvan, fél éven belül piacra dobják az azonosítót, amely körülbelül 17 ezer forintba kerül majd.

Észak-Amerikában 4-ből 1 nőt szexuálisan bántalmaznak élete során. Az inzultusok negyede a partidrogokkal áll összefüggésben.

Idehaza több híresség is állította, hogy drogot kevertek az italába. Például Orosz Barbara, Brasch Benceés Mészáros Árpád Zsolt.

A Life.hu korábban is foglalkozott a témával, akkor a partidrogjelző pohárról írtunk neked, amit IDE kattintva tudsz feleleveníteni.

Partidroggá az a szer válik, amelyet egyszerűen, tabletta vagy por formájában lehet a szervezetbe juttatni, amely nem igényel bonyolult előkészületet, és amelytől - ha fennáll a lebukás veszélye - könnyen lehet megszabadulni. A témáról bővebben ITT olvashatsz.

Partidrogot csempésztek Orosz Barbara italábahttp://www.life.hu/drlife/20140503-orosz-barbara-musorvezeto-italaba-partidrog-kerult.html"Másnap olyan rosszul voltam, hogy azt hittem, nem is tudom végigcsinálni a napot" - írta Orosz Barbara. A műsorvezető arra gyanakszik, valaki partidorgot tett az italába.Dr. LifeFotó: Hámori Zsófia/Life.huPartidrogot tettek Tibi bácsi italábahttp://www.life.hu/drlife/20131026-mazs-esete-kapcsan-meselte-el-devenyi-tibor-dj-hogy-neki.htmlMészáros Árpád Zsolt esete kapcsán elevenítette fel kellemetlen élményét Dévényi Tibor. A dj. állítja, neki is partidrogot tettek az italába.Dr. LifePartidrogjelző pohár lányoknakhttp://www.life.hu/drlife/20130430-partidrog-jelzo-pohar-lanyoknak-ha-szeretned-tudni-mit-iszol.htmlFelbecsülhetetlen a száma azoknak a szexuális bűncselekményeknek, amelyeknek áldozatait szórakozóhelyen szemelik ki maguknak az elkövetők, és ahol az aktusoknál nincs "szükség" agresszióra, a lányok ellenállásnak megtörésére, mert a poharakba csempészett droggal tökéletesen védtelenné és tehetetlenné teszik az áldozatokat.Dr. Life

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.