Kevés olyan nő létezik, akinek be kell mutatni a striákat, a bőrt behálózó, bosszantó kis hegeket, amelyek akkor szaporodnak el, amikor a bőr hirtelen megnyúlik. Néhány napja azonban Instagram-kampány indult a striák mellett. Mert egy nő a csíkjaival is szép.

Két amerikai édesanya indította el az Instagramon azt az oldalt, amely a női test szépségére hívja fel a figyelmet - egészen új módon. A nők többsége találkozott már a striákkal, amelyek a férfiak életét is megkeserítik - igaz, teljesen más okokból. Amíg a nőknél többnyire a hirtelen hízás, fogyás, növekedés vagy a terhesség miatt alakul ki, addig a férfiaknál a hirtelen megnövelt izmok tehetők felelőssé. Mindkét nemre igaz, hogy ilyenkor a bőr nem bírja követni a test változását, így hegek alakulnak ki. Legkritikusabb pontok a comb, a has, a csípő, a mell és a fenék. A két édesanya azt szeretné, ha a nők elfogadnák a testüket, a csíkokkal együtt, mert minden női test megismételhetetlen, gyönyörű és különleges - és nem sok köze van a modellek és photoshopolt színésznők tökéletességéhez. Azok a nők, akik beküldik a fotóikat nemcsak a képeket osztják meg a világgal, hanem a történetüket is. A lényeg: szeresd a striákat, szeresd a tested, szeresd önmagadat!

Forrás: instagram.com/loveyourlines

Ő például két évvel ezelőtt egy kislánynak adott életet. Szereti a terhességi csíkjait, mert azt mutatja, hogy az élet gyönyörű.

Forrás: instagram.com/loveyourlines

Ez a kétgyermekes anyuka azt meséli, hogy az édesanyjának, a nagynéniknek és a nagymamájának is hasonló csíkok díszítették a testét. Ezek szerinte az erő és az életigenlés jelei.

Forrás: instagram.com/loveyourlines

Ez a háromgyerekes édesanya megtanulta szeretni a testét és vele együtt a csíkjait.

Forrás: instagram.com/loveyourlines

Ennek a 22 éves lánynak 12 éves korában jelentek meg a bőrén a striák. Mivel soha nem volt túlsúlyos, világossá vált számára, hogy bárkinél kialakulhatnak ezek a csíkok korra vagy súlyra való tekintet nélkül, így elfogadta és szereti őket.

Forrás: instagram.com/loveyourlines
Ezt tedd, ha mégis zavarnak a striák
A striákat még a terhesség során megfelelő krémek segítségével némiképp elkerülheted, a kebleket jól tartó melltartók is hasznosak lehetnek, de a has kinyúlt bőrével már nem sokat lehet házi praktikák segítségével kezdeni. Az idő lehet segítségedre, hiszen ahogy szülés után visszaalakulsz, úgy a bőr is összehúzódik kissé. Lézeres kezeléssel enyhíthető az elváltozás, de enyhébb esetekben a kozmetikumok használata is látható eredménnyel bír. Itt fontos megemlítenünk, hogy nem minden férfi ragaszkodik a feszes, lapos has látványához, a nőiesen gömbölyő női has, mely őrzi a gyermekáldás nyomait, ugyanolyan vonzó lehet. Hogyan maradj nő terhesség után? - A teljes cikket itt olvashatod el.