betegség ALS tünetek amiotrófiás laterálszklerózis Ice Bucket Challenge
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Viktória 37 éves és ALS-ben, azaz amiotrófiás laterálszklerózisban szenved, amely az agyi és gerincvelői mozgató idegsejtek pusztulásával járó igen ritka és végzetes betegség.

A jegesvödrös kihívás, vagyis az IceBucketChallenge sikeressége minden képzeletet felülmúlt a tengerentúlon. A kihívás szabálya szerint a sztárok leöntik magukat és fizetnek egy alapítványnak, mely az ALS betegeknek segít. Viktória szinte minden nap megnézi az oldalt, hátha feltesznek valamit, amely egy újabb remény lehet a gyógyulásra.

„Amikor a tünetek megjelentek és kiderült a diagnózis, 2-től 5 évet jósoltak nekem az orvosok. A szervezetem folyamatosan épült le, most már lélegeztetőgépre is szükségem van az alváshoz" - mondta Viktoria, aki bizakodó, mert az IceBucketChallenge kapcsán átszámítva 21 milliárd forintot gyűjtöttek össze a szervezők, amiből folytathatják a betegséghez kapcsolódó kutatásokat.

Első tünetek erre figyelj!

Kéz ügyetlensége, gyengesége, először csak a finom mozgások vonatkozásában
Kézizmok sorvadása
Nyelvizmok sorvadása
Izomrángások
Gyors kifáradás terhelésre

Viktóriánál az első tünetek úgy jelentkeztek, hogy nem tudott lábujjhegyre állni, leguggolni.
Oszvald Marikát tüdőrák gyanújával vizsgáltákhttp://www.life.hu/drlife/20140828-oszvald-marika-az-operettszinhaz-szinesznojenek-foltot-talaltak-a-tudejen-es-retteget-tudoraktol.htmlA mindig jó kedélyű színésznőnek az egyik vizsgálat során foltot találtak a tüdején. Oszvald Marika nehéz időszakon ment keresztül, mire kiderült, nincs nagy baj.Dr. LifeOrigoNem engedett a zaklatásnak, ezért megverték a fiatal lánythttp://www.life.hu/drlife/20140827-a-notting-hill-karnevalon-mary-brandont-zaklatoja-miutan-ellenkezett-kekre-zoldre-verte.htmlA Notting Hill karneválon történt a megrázó eset. Mary Brandon fenekét egy idegen férfi fogdosta, a lány nem hagyta magát, ezért a szatír úgy megverte, hogy kórházba került.Dr. LifeMéhnyakrák-megelőzés - a rutinszűrés kevés!http://www.life.hu/drlife/20140828-az-idoben-felismert-mehnyakrak-jol-gyogyithato-megis-sokan-belehalnak.htmlKét hete halt meg Urbán Zsófia, a Soffi zenekar egykori énekese. Blogján fájdalmas őszinteséggel számolt be betegségének körülményeiről, a diagnózis okozta sokkról és a haláláig tartó küzdelemről. A 33 éves énekesnő, aki egy kislányt hagyott maga után, méhnyakrákkal küzdött. Bár olykor a betegség erősebb az óvatosságnál és az élni akarásnál, az évente egyszeri szűrést ennek fényében sem szabad kihagyni. Ne adj esélyt te se a betegségnek!Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.