Maláriás volt az Ebola-gyanúval kórházba szállított nigériai diáklány

Forrás: AFP -
Ebola-járvány ebola Magyarország Budapest Nigéria malária
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kedden este Ebola-fertőzés gyanújával szállítottak a Szent László kórházba egy külföldi diákot. Később kiderült, a diáklány maláriás volt. Még kórházban van.

Korábban maláriás volt az a külföldi diáklány, akit Ebola-gyanúval szállítottak kórházba kedd este az International Buisness School kollégiumából. 4-5 napon belül meggyógyul - mondták az Origo.hu-nak a kórház ambulanciáján. Kedden lázasodott be újra, ezért kellett kórházba vinni - tájékoztatta az IBS igazgatója a HírTV-t. Mivel a lány az Ebolával fertőzött Nigériából származik, a mentősök szkafandert használtak. Az Egyesített Szent István és Szent László Kórház osztályvezető főorvosa, Szlávik János az MTI-nek azt mondta, a nigériai diáklány még kórházban van, de néhány napon belül kiengedik.
Szeptember 15-én Debrecenben volt hasonló pánikhelyzet. Akkor egy Nigériából származó férfit kellett elkülöníteni.

Forrás: AFP

Az Ebola hatásos ellenszere a szappan?

Korábbi cikkünkben azt boncolgattuk, mit kell tennünk az Ebola megfékezésére. Mivel az afrikaitól jelentősen eltérő kulturális viszonyokkal rendelkezünk, fejlettebb az egészségügyi ellátórendszerünk, össze sem lehet hasonlítani az általános közegészségügyi helyzetet az afrikaival, és mivel felkészült járványügyi felügyelettel rendelkezünk, jóval kisebb az esélye az Ebola gyors terjedésnek. Az ÁNTSZ honlapja hasznos információkat közöl arról, hogy egy fertőzésveszélyes országba utazás alkalmával milyen, a személyes higiéniával kapcsolatos magatartással kerülhetjük el azt, hogy magunk is megfertőződjünk. Bár erre vonatkozóan további utasításokat nem leltünk, valószínűleg a tanácsok arra az esetre is vonatkoznak, ha a fertőzés nem idegen országban, de hazai környezetben fenyegetne minket. A cikk folytatását itt olvashatod.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.