Stella McCartney félrecsúszott melltartójában, szalaggal a mellbimbóján provokál a brit modell. A cél azonban nemes.

Október a mellrák hónapja. Kate Moss, aki eddig sem volt rest ledobni a textilt, ezúttal a jó ügyért tette. A 40 éves szupermodell Stella McCartney melltartójába bújt egy provokatív kampány kedvéért, amely a szűrővizsgálatok fontosságára és a megelőzésre hívja fel a figyelmet.

A még nagyobb hatás kedvéért még a mellbimbóját is megmutatta... volna, ha nem takarná el az emlőrák elleni küzdelmet szimbolizáló rózsaszín szalag. Stella McCartney melltartója csak egy darabja annak a fehérneműkollekciónak, amellyel a brit divattervezőnő kimondottan a betegség megelőzéséért kampányol. Paul McCartney lánya a kilencvenes években veszítette el édesanyját mellrák következtében – nem véletlenül fontos számára ez az ügy.

Miután egy éve Angelina Jolie kettős melleltávolításon esett át, így csökkentve az emlőrák kialakulásának kockázatát, az Egyesült Királyság statisztikái szerint megduplázódott a genetikai vizsgálatok száma. A szűrővizsgálatok fontosságán túl a megelőzéssel is sokat tehetsz egészségedért - erről ITT olvashatsz bővebben. A betegség körüli tévhiteket pedig korábban ITT tisztáztuk.