Ebola-járvány WHO Spanyolország ebola Amerika ENSZ Lipcse Németország ápoló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A németországi Lipcsébe szállítottak és ott kezelnek egy Ebola-vírussal fertőzött beteget. Az első amerikai ebolás páciens közben életét vesztette.

Íme, három súlyos betegség, amelyet állatok terjesztenek - cikkünket olvasd el ITT!

A lipcsei beteget, az ENSZ egy munkatársát szállító repülő csütörtök hajnalban érkezett meg Lipcse és Halle közös repülőterére. A lipcsei Szent György kórház súlyosan fertőzött betegek számára elkülönített osztályán fogják kezelni. A beteg állapotáról nem tudni semmit, későbbre ígértek tájékoztatást.

Forrás: AFP/Joe Raedle

Németországban korábban már sikeresen kezeltek egy Ebolával megfertőződött beteget. Hamburgi kezelésének köszönhetően a múlt héten felépült az Egészségügyi Világszervezet egy munkatársa, akit még augusztus végén szállítottak a német város egyetemi klinikájára. Szintén Németországban, Frankfurtban kezelnek egy ugandai orvost, aki Sierra Leonéban kapta el a vírust, ahol egy olasz segélyszervezet munkatársaként küzdött a járvány ellen.

Korábban Spanyolországban két hazaszállított Ebola-fertőzött életét vesztette, és egyiküktől egy ápoló is elkapta a betegséget. Ez volt az első eset, hogy valaki Afrikán kívül kapta el a fertőzést.

Egy ebolás beteg az Egyesült Államokban is életét vesztette, de ő még Nyugat-Afrikában fertőződött meg. Közben újabb fertőzésgyanús esetet találtak Texasban – tudósít az MTI.

Az Egészségügyi Világszervezet friss adatai szerint a járvány által legsúlyosabban érintett nyugat-afrikai országokban - Guineában, Sierra Leonéban és Libériában - 8033 fertőzöttet regisztráltak, és közülük 3865 ember - majdnem minden második fertőzött - belehalt a súlyos vírusos betegségbe. Ez a legsúlyosabb Ebola-járvány a vírus csaknem negyven évvel ezelőtti megjelenése óta.

A járvány vérrel és más testnedvvel terjed. A betegség tünetei közé tartozik többek közt a hirtelen felszökő láz, hasmenés, hányás és bizonyos esetekben belső vérzés. A vírus hatására összeomlik a szervezet véralvasztó képessége, fellép az elvérzés veszélye, majd a betegség végzetessé válik.
Már Európában is fertőz az Ebola-vírushttp://www.life.hu/drlife/20141007-az-ebola-mar-europaban-spanyolorszagban-is-fertoz-egy-apolono-betegedett-meg.htmlEbola-vírussal fertőződött meg egy spanyol ápolónő egy madridi kórházban. Ő az első, aki Afrikán kívül kapta meg a járványos betegséget - jelentette be a spanyol egészségügyi minisztérium.Dr. Life--Magyar szemmel: "Az Ebola-hájp jó eszköz lesz Afrika megmentésére"http://www.life.hu/drlife/20140903-ebola-nyugat-afrikaban-ghana-accra-panikkeltes-es-tudatlansag.htmlVálsághelyzet, kritikus állapotok, globális fenyegetés. Államok stabilitásának összeomlása, ENSZ-főtitkárhelyettes és persze a halottak száma. Ezen kifejezések nélkül aligha létezhet ma Ebolával kapcsolatos írás a legfőképpen külföldi forrásokra támaszkodó magyar sajtóban. Meglepő hát, pedig lehetséges, hogy a Life.hu exkluzív beszámolója az afrikai járványhelyzetről egyetlen szót sem tartalmaz a felsoroltak közül.Dr. Life--Az Ebola hatásos ellenszere a szappan?http://www.life.hu/drlife/20140813-az-ebola-2014-tavaszan-jelentkezett-nyugat-afrikaban.htmlAmíg kontinenshatárokon, vagy legalábbis országhatáron kívül dúl a járvány, nem igazán valós a fenyegetettség érzése. A Life.hu a fertőző betegség kitörése óta figyelemmel kíséri annak útját és a legfontosabb állomásokat.Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.