A Facebookon keres vesét egy háromgyermekes édesanya

Forrás: Emma O'Regan/Facebook -
Facebook szervdonor transzplantáció
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Harmadik babája megszületése után - 24 évesen -  derült ki Emma O'Reganről, hogy valami gond van a veséjével. Ám az orvosa nem ítélte vészesnek a helyzetet, így csak három év múlva derült ki, hogy mégis nagy a baj.  Olyannyira, hogy a fiatal nő most vesedonort keres a Facebookon: minden vágya, hogy a karácsonyt az otthonában tölthesse családjával. 

„Az orvosom a szülés után azt mondta, rendben vannak a vesefunkcióim, és mivel nem éreztem rosszul magam, hazaengedett. Néhány gyógyszert felírt, de semmi egyéb nem történt" - mesélte a Mirrornak Emma. "Majd mikor három évvel később a játszótéren összeestem, és kórházba vittek, akkor derült ki, nagy a baj, a veséimmindössze 15%-ban látják el a feladatukat".

Forrás: Emma O'Regan/Facebook

„Most azonban már csak 4%-osak a veséim, hetente háromszor járok teljes napos dialízisre. Fent vagyok a transzpalantációs listán, de még nem találtak megfelelő donort" - mondta el Emma, aki úgy döntött, a Facebookon kér segítséget. A fiatal anyuka bízik abban, hogy vele is megtörténhet a csoda, ám ezzel együtt az is tudja, hatalmas dolgot szeretne. "Tudom, hogy egy vese óriási kérés, és nagy bátorság és önfeláldozás kell ahhoz, hogy valaki lemondjon egy szervéről, de bízom benne, hogy találok olyat, aki segít" - reménykedik.

Az Ebola tovább szedi áldozatait, Amerika retteghttp://www.life.hu/drlife/20141010-sylvia-burwell-amerikai-egeszsegugyi-miniszter-elmondta-amerika-retteg-az-ebolatol-miutan-meghalt.html"Az ország fél, az emberek félnek ettől a betegségtől" - jelentette ki csütörtökön Sylvia Burwell egészségügyi miniszter, miután elhunyt az első Amerikában diagnosztizált ebolás beteg. Dr. Life--Megszólalt Bianchi édesapjahttp://www.life.hu/drlife/20141010-jules-bianchi-forma1-versenyzo-edesapja-philippe-bianchi-nyilatkozott.htmlAhogy megírtuk, október 5-én, a Japán Nagydíjon súlyos baleset érte a Forma-1-versenyzőt, Jules Bianchit. A sportolót eszméletlen állapotban, súlyos fejsérülésekkel vitték kórházba és életmentő műtétet hajtottak végre rajta. Bianchi állapota stabil, de válságos - kiterjedt agysérülést szenvedett -, derült ki a család közleményéből. Most a francia Nice-Matin című lapnak Philippe Bianchi, Jules édesapja nyilatkozott. Dr. Life--Speciális körülmények között gyógyul otthon Schumacherhttp://www.life.hu/drlife/20140910-michael-schumacher-specialis-korulmenyek-es-het-apolo-segitsegevel-gyogyul-otthonaban.htmlMagánklinikához hasonló körülmények között ápolják otthon Michael Schumachert.Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.