Október elején a Southern Animal Alapítvány helyettes igazgatója, a 43 éves Deanna Theis a központ facebook oldalán fedezte fel Alexet, aki a fotón rémületes állapotban volt.

A kutya, amely New Orleans utcáin kóborolt, súlyosan lepusztult, elhanyagolt állapotban találtak. Az állatmentő központ igazgatóhelyettese tudta, ha lépnek azonnal, akkor nagy valószínűséggel rövid időn belül elpusztul az állat.

Forrás: Southern Animal Foundation

A "befogott", de sokkal inkább befogadott és megmentett állat nagyon közel volt már a halálhoz. A rötgenfelvétel, amelyet súlyos állapota miatt készítettek, feltárta, hogy a kutya gyomra szikladarabokkal és ágakkal van tele. Nagy valószínűséggel a szerencsétlen kutya kínjában falta fel ezeket a dolgokat.

Az életmentő műtét során eltávolították a gyomrából az emésztésre nem alkalmas szikladarabokat, ágakat és a kutya azóta lassan, de biztonságos ütemben gyógyul, bár feltételezhetően hosszú lesz az út, amíg a szervezete újra alkalmazkodik majd a normál táplálékhoz. Ahogy az is hosszú út lesz, amíg újra bizalommal tud majd közeledni az emberekhez.