A négyéves Vivien egyéves kora óta küzdött a daganatos betegséggel. Egy ország szorított érte, most egy ország gyászolja.

„Vivike ma reggel felszállt az angyalokhoz. Gyújtunk érte egy gyertyát. Ha úgy érzitek, gyújtsatok ti is." Ezt a végtelenül szomorú hírt lehetett olvasni szerdán a kislány Facebook oldalán, ahová most özönlenek a részvétnyilvánítások. 

Forrás: Facebook/Most Segítsünk Viviennek

Dorogi Gabriella egyebek mellett ezt írta róla közösségi oldalán: „Vivien sokunkat megtanított nagyon sok mindenre. Megtanított küzdeni, kitartani, mosolyogni, ha fáj is. Megmutatta, hogy mégis van összefogás ebben az országban. Hisz Ti segítettetek abban, hogy a közös "utazás" a családjával, kicsit hosszabb lehessen. Soha nem láttam ekkora összefogást! Annak idején 80 ezren osztottátok meg a felhívást és rengetegen támogattátok is Őt. Ti adtatok Neki még egy évet! És Ő hálás volt ezért. A mosolya, a példamutatása volt a köszönet."

A kicsi egy éves kora óta harcolt az agresszív lágyrész daganattal, átesett 17 kemoterápián, 54 sugárkezelésen és 10 műtéten. Kicsit több mint egy éve egy példaértékű összefogásnak hála, valamint a civileknek és a Daganatos.hu alapítványnak köszönhetően Vivien és családja Vietnamba utazhatott, ahol a kislányt egy olyan speciális immunterápiás kezelésnek vetettek alá, ami a hasonló betegeknél 95%-ban gyógyulást hozott. A kezelés ellenére Vivien betegsége nem vonult vissza teljesen – írja a Hír24.hu. 

Azt, hogy Vivien állapota rosszabbra fordult, édesanyja, Kovács Brigitta szeptember végén osztotta meg a Facebookon. Akkor azt írta, kislányának az volt az utolsó kívánsága, hogy otthon, a családja körében tölthesse utolsó heteit.

Nyugodjon békében!