„Egy angyallal több van az égben" – meghalt Vivien, a rákkal küzdő kislány

halál daganatos betegségek összefogás Vietnám Vivien rák (betegség) rák kemoterápia gyógyulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A négyéves Vivien egyéves kora óta küzdött a daganatos betegséggel. Egy ország szorított érte, most egy ország gyászolja.

„Vivike ma reggel felszállt az angyalokhoz. Gyújtunk érte egy gyertyát. Ha úgy érzitek, gyújtsatok ti is." Ezt a végtelenül szomorú hírt lehetett olvasni szerdán a kislány Facebook oldalán, ahová most özönlenek a részvétnyilvánítások.

Forrás: Facebook/Most Segítsünk Viviennek

Dorogi Gabriella egyebek mellett ezt írta róla közösségi oldalán: „Vivien sokunkat megtanított nagyon sok mindenre. Megtanított küzdeni, kitartani, mosolyogni, ha fáj is. Megmutatta, hogy mégis van összefogás ebben az országban. Hisz Ti segítettetek abban, hogy a közös "utazás" a családjával, kicsit hosszabb lehessen. Soha nem láttam ekkora összefogást! Annak idején 80 ezren osztottátok meg a felhívást és rengetegen támogattátok is Őt. Ti adtatok Neki még egy évet! És Ő hálás volt ezért. A mosolya, a példamutatása volt a köszönet."

A kicsi egy éves kora óta harcolt az agresszív lágyrész daganattal, átesett 17 kemoterápián, 54 sugárkezelésen és 10 műtéten. Kicsit több mint egy éve egy példaértékű összefogásnak hála, valamint a civileknek és a Daganatos.hu alapítványnak köszönhetően Vivien és családja Vietnamba utazhatott, ahol a kislányt egy olyan speciális immunterápiás kezelésnek vetettek alá, ami a hasonló betegeknél 95%-ban gyógyulást hozott. A kezelés ellenére Vivien betegsége nem vonult vissza teljesen – írja a Hír24.hu.

Azt, hogy Vivien állapota rosszabbra fordult, édesanyja, Kovács Brigitta szeptember végén osztotta meg a Facebookon. Akkor azt írta, kislányának az volt az utolsó kívánsága, hogy otthon, a családja körében tölthesse utolsó heteit.

Nyugodjon békében!

Meghalt Mittelholcz Dóra újságíróhttp://www.life.hu/news/20141029-meghalt-mittelholcz-dora-ujsagiro-es-a-tundermese-kis-szepseghibaval-konyv-iroja.htmlMittelholcz Dóránál négy éve diagnosztizáltak méhnyakrákot. 33 éves volt.NewsOrigoCsúnyán lebetegedett Szabó Richárd, az X-Faktor énekesehttp://www.life.hu/drlife/20141029-szabo-richard-az-rtl-klub-x-faktor-enekese-megbetegedett.htmlVitaminokkal és teával próbálja kúrálni magát Szabó Ricsi, az idei X-Faktor egyik énekese, hogy a szombati élő show-ra ismét a régi formáját hozza.Dr. Life--Szinte büntetlenül lehet szexuális erőszakot elkövetni hazánkbanhttp://www.life.hu/drlife/20141029-magyarorszagon-buntetlenul-lehet-szexualis-eroszakot-elkovetni-a-nane-egyesulet-munkatarsa-szerint.htmlA NANE Egyesület munkatársa az Origónak adott interjújában azt mondta, az elkövetők nagy része megússza, az áldozatok ráadásul nem mernek feljelentést tenni. A Life.hu közben "Törd meg a csendet!" szlogennel indított kampányt, hogy minél több bajba került nő hallassa a hangját.Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.