Ma már nem csak az idős emberek kiváltsága, hogy élvezzék a gyógyvizes medencék és a fürdők világát. Egyre több trendi gyógyfürdő várja a fiatalokat bulikkal, látványos wellness-résszel és egyéb kényeztető programmal.

Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója személyes tapasztalatai alapján ajánlja a fiataloknak, hogy egy átbulizott éjszaka után a kellemes meleg vizű medencében áztassák ki magukból a borgőzös éjszakák emlékét. 

Decker Ádám, világbajnok vízilabdázó a panorámás kinti medencébenForrás: Rudas Gyógyfürdő

Sokaknak a gyógyfürdőkről egy lepukkant, régi épület jut eszébe pár retró medencével, amelyben idős emberek áztatják magukat. Amikor a Rudas Fürdő legújabb wellness-részlegében jártam, rájöttem, az újonnan kialakított panorámás kinti meleg vizes medence és a benti, színes Zsolnay-kerámiával díszített belső terek rácáfolnak az előítéleteimre. A fejlesztéseknek köszönhetően a régi beidegződés már a múlté. Ráadásul az is kiderült, minél fiatalabb korábban kezd el az ember fürdőbe járni, annál tovább őrzi meg fiatalságát és fittségét. A szakemberek elmondták, hogy Európában Magyarország az első a mozgásszervi betegségek gyakoriságában, ezért a fiatalokat minél előbb a gyógyfürdőkbe kell csalogatni, hiszen számos generációs betegséggel szemben is hasznukra válik Budapest egyik kincse.

Forrás: http://www.rudasfurdo.hu/

„A kopásos gerinc- és ízületi betegségek mellett az ízületi elváltozásokkal járó immunbetegségek jelentik a legnagyobb problémát az egészségügy számára. A stressz miatt sokaknál kötötté válik az izomzat és a kötőszövet, ez pedig folyamatos fájdalomérzéssel jár, ráadásul a stressz a kórokozók terjedésének is zöld utat ad az immunrendszer blokkolása által" – magyarázta dr. Horváth Remény főorvos, reuma- és fizioterápiás szakorvos.

Az ízületkopás az egyik leggyakoribb betegségnek számít ma Magyarországon. A leggyorsabb, leghatékonyabb műtéti módszert egy magyar orvos fejlesztette ki. Ha érdekel a cikk, kattints IDE!

A megelőzésnek minél fiatalabb korban el kell kezdődnie, hiszen hazánkban minden ötödik gyerek háti gerincferdüléssel küzd, az ő esetükben kulcskérdés, hogy felnőttként ne legyenek betegek. Decker Ádám világbajnok vízilabdázó, aki maga is rendszeres látogatója a fővárosi gyógyfürdőknek, misszióként tekint a fiatalok rendszeres mozgásának bátorítására és dr. Horváth Reményhez csatlakozva a modern informatikai eszközök túlzott használatának és a szükséges mennyiségű testmozgás elmaradásának veszélyeire figyelmeztetett.

Mire jó a gyógyvíz?
Prevenció, azaz megelőzés: stresszbetegségek megelőzésére, immunrendszer erősítésére, izomlazításra, regenerálódásra, anyagcsere-gyorsító hatásának köszönhetően a mérgek hamarabb kiürülnek a szervezetből.
Kialakult betegségekben: izületi gyulladások és betegségek, porckorongsérv, a csontrendszer mészhiányos állapotai, idegzsábák.