másnaposság Rudas Gyógyfürdő gyógyvíz wellness mozgásszerv
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ma már nem csak az idős emberek kiváltsága, hogy élvezzék a gyógyvizes medencék és a fürdők világát. Egyre több trendi gyógyfürdő várja a fiatalokat bulikkal, látványos wellness-résszel és egyéb kényeztető programmal.

Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója személyes tapasztalatai alapján ajánlja a fiataloknak, hogy egy átbulizott éjszaka után a kellemes meleg vizű medencében áztassák ki magukból a borgőzös éjszakák emlékét.

Decker Ádám, világbajnok vízilabdázó a panorámás kinti medencében Forrás: Rudas Gyógyfürdő

Sokaknak a gyógyfürdőkről egy lepukkant, régi épület jut eszébe pár retró medencével, amelyben idős emberek áztatják magukat. Amikor a Rudas Fürdő legújabb wellness-részlegében jártam, rájöttem, az újonnan kialakított panorámás kinti meleg vizes medence és a benti, színes Zsolnay-kerámiával díszített belső terek rácáfolnak az előítéleteimre. A fejlesztéseknek köszönhetően a régi beidegződés már a múlté. Ráadásul az is kiderült, minél fiatalabb korábban kezd el az ember fürdőbe járni, annál tovább őrzi meg fiatalságát és fittségét. A szakemberek elmondták, hogy Európában Magyarország az első a mozgásszervi betegségek gyakoriságában, ezért a fiatalokat minél előbb a gyógyfürdőkbe kell csalogatni, hiszen számos generációs betegséggel szemben is hasznukra válik Budapest egyik kincse.

Forrás: http://www.rudasfurdo.hu/

„A kopásos gerinc- és ízületi betegségek mellett az ízületi elváltozásokkal járó immunbetegségek jelentik a legnagyobb problémát az egészségügy számára. A stressz miatt sokaknál kötötté válik az izomzat és a kötőszövet, ez pedig folyamatos fájdalomérzéssel jár, ráadásul a stressz a kórokozók terjedésének is zöld utat ad az immunrendszer blokkolása által" – magyarázta dr. Horváth Remény főorvos, reuma- és fizioterápiás szakorvos.

Az ízületkopás az egyik leggyakoribb betegségnek számít ma Magyarországon. A leggyorsabb, leghatékonyabb műtéti módszert egy magyar orvos fejlesztette ki. Ha érdekel a cikk, kattints IDE!

A megelőzésnek minél fiatalabb korban el kell kezdődnie, hiszen hazánkban minden ötödik gyerek háti gerincferdüléssel küzd, az ő esetükben kulcskérdés, hogy felnőttként ne legyenek betegek. Decker Ádám világbajnok vízilabdázó, aki maga is rendszeres látogatója a fővárosi gyógyfürdőknek, misszióként tekint a fiatalok rendszeres mozgásának bátorítására és dr. Horváth Reményhez csatlakozva a modern informatikai eszközök túlzott használatának és a szükséges mennyiségű testmozgás elmaradásának veszélyeire figyelmeztetett.

Mire jó a gyógyvíz?

Prevenció, azaz megelőzés: stresszbetegségek megelőzésére, immunrendszer erősítésére, izomlazításra, regenerálódásra, anyagcsere-gyorsító hatásának köszönhetően a mérgek hamarabb kiürülnek a szervezetből.
Kialakult betegségekben: izületi gyulladások és betegségek, porckorongsérv, a csontrendszer mészhiányos állapotai, idegzsábák.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.