Hátborzongató röntgenképek, amelyek magukért beszélnek és amelyek egyértelművé teszik, hogy az önsanyargatásnak ezen módja enyhén szólva sem célravezető. 

Ugye, senkit nem kell meggyőzni arról, hogy a viktoriánus korból ránkhagyományozott "alakformáló módszer" a fűző tönkreteheti a testünket. Az alábbi fotók Dr. Ludovis O'Followell Le Corset című könyvéből származnak. Az orvos a század elején önkéntesekkel tanulmányozta a fűző használatának következményeit. Az eredmény: összecsúszott bordák, összenyomorgatott belső szervek. 

Forrás: Dr Ludovis O’Followell

 

Élő roncs a világ egyik legvékonyabb derekú nője
A Life.hu is felfigyelt a 24 éves Michele Koebke történetére. A lány három évet dolgozott azon, hogy ő lehessen a világ legvékonyabb derekú nője: 64 centis derekából 54 centis lett. Nos, nem edzéssel érte el ezt az eredményt, hanem éjjel-nappal egyre szorosabb fűzőt viselt. Közben komoly egészségügyi panaszai lettek: emésztési és légzési problémákkal küzd, fűző nélkül pedig már mozogni sem tud. Nem érdemes utána csinálni. 

 

Nem csak egy ruhadarab - A fűző kultúrtörténete
Heves vitákat generált és szexuális eszközként is szolgált a divattörténelem egyik legnőiesebb darabja. Kevesen gondolnák, hogy az egyik legnőiesebb ruhadarabként számon tartott fűző a gyakorlati rendeltetésén túl még számtalan más funkcióval bírt. Kíváncsi vagy mi mindennel? Cikkünkben elolvashatod