Így teszi tönkre a női testet a fűző

Forrás: Dr Ludovis O’Followell -
fűző fashion week egészség ruhadarab
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hátborzongató röntgenképek, amelyek magukért beszélnek és amelyek egyértelművé teszik, hogy az önsanyargatásnak ezen módja enyhén szólva sem célravezető. 

Ugye, senkit nem kell meggyőzni arról, hogy a viktoriánus korból ránkhagyományozott "alakformáló módszer" a fűző tönkreteheti a testünket. Az alábbi fotók Dr. Ludovis O'Followell Le Corset című könyvéből származnak. Az orvos a század elején önkéntesekkel tanulmányozta a fűző használatának következményeit. Az eredmény: összecsúszott bordák, összenyomorgatott belső szervek.

Forrás: Dr Ludovis O’Followell

Élő roncs a világ egyik legvékonyabb derekú nője

A Life.hu is felfigyelt a 24 éves Michele Koebke történetére. A lány három évet dolgozott azon, hogy ő lehessen a világ legvékonyabb derekú nője: 64 centis derekából 54 centis lett. Nos, nem edzéssel érte el ezt az eredményt, hanem éjjel-nappal egyre szorosabb fűzőt viselt. Közben komoly egészségügyi panaszai lettek: emésztési és légzési problémákkal küzd, fűző nélkül pedig már mozogni sem tud. Nem érdemes utána csinálni.

Nem csak egy ruhadarab - A fűző kultúrtörténete

Heves vitákat generált és szexuális eszközként is szolgált a divattörténelem egyik legnőiesebb darabja. Kevesen gondolnák, hogy az egyik legnőiesebb ruhadarabként számon tartott fűző a gyakorlati rendeltetésén túl még számtalan más funkcióval bírt. Kíváncsi vagy mi mindennel? Cikkünkben elolvashatod.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.