HPV - a nők mellett a férfiak számára is életmentő lehet a szűrés

HPV betegség szűrés egészség OEFI
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A HPV megelőzése mellett a rendszeres szűrés segíthet abban, hogy megőrizd az egészséged, illetve, hogy időben észleljék a szakemberek, ha baj van. Sokan azonban vagy nem tartják fontosnak a szűréseket, vagy annyira félnek az egészségügyi "vizsgálattól", az egészségügyi intézmények, a rendelők "hangulatától", hogy inkább távol maradnak. Ma már az is nyilvánvaló, hogy a férfiakat sem kíméli a HPV.

A szűrővizsgálatok fontosságára, a fertőzés elleni védelemre, valamint a magas kockázatú HPV-törzsek elleni oltás jelentőségére a Országos Egészségfejlesztési Intézet is fölhívja a figyelmet. Tájékoztatásuk szerint ennek beadása csak minimális fájdalommal jár, a felkarba adják be két különböző időpontban. A vakcinát hazánkban ingyenesen azok a lányok kaphatják meg, akik betöltötték a 12. életévüket és 7. osztályosak. Az idősebbeknek fizetniük kell az oltásért, ám az általa jelentett védelem miatt mindenkinek érdemes elgondolkodnia azon, hogy ennek ellenére beadatja magának.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.