Most kiderül, mi van valójában a McDonald's sült krumplijában

Forrás: Thinkstock -
összetevő McDonalds videó sült krumpli tartalom gyorsétterem-lánc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Zöldségek, gyümölcsök és egészséges életmód ide vagy oda, még a legrendíthetetlenebbek is tudják a szívük mélyén: a McDonald's sült krumplijának nincsen párja a világon. Várjátok ki, amíg megtudjátok, mi minden van benne.

Egy amerikai tévéshow műsorvezetője, Grant Imahara személyesen látogatott el a McDonald's Idaho állambeli krumpligyárába, hogy lerántsa a leplet a titokról: pontosan miből is készül a világhírű étteremlánc sült krumplija.

Forrás: Thinkstock

A burgonyán kívül Imahara összesen 14 darab összetevőt számolt össze. Ezek között szerepel egy természetes cukor, a dextróz és a nátrium-pirofoszfát – mindkét anyag azért felel, hogy a krumplik megőrizzék aranysárga színüket.

Ezen kívül tartalmaz még szilícium alapú dimetil-polisziloxánt, amely a habzás meggátolásáért felel, illetve terc-butil-hidrokinont (TBHQ), amellyel tartósítják az élelmiszert. Míg előbbit a Wikipédia szerint a kozmetikai ipartól kezdve az orvosi implantátumokban is használják (itt már azonban jelentősége egészségügyi okokból csökken), addig a TBHQ parfümökben, gyantákban és lakkokban is megtalálható.

Megszólalt a McDonalds a sült krumplikkal kapcsolatosan

"A McDonald's sült krumplija a helyi szabályozások eltérő volta miatt nem feltétlenül ugyanazokból az összetevőkből áll a világ különböző tájain. Az amerikai 14-gyel szemben itthon (és általában Európában) a sültkrumpli készítésénél összesen 4 összetevővel dolgozik az étteremlánc. A késztermék a burgonyán kívül nem hidrogénezett növényi olajok keverékét, dextrózt és stabilizátort tartalmaz. A fagyasztott burgonyát az étteremben nem hidrogénezett repce és napraforgóolajok keverékében sütjük ki. Sütés után sóval ízesítjük” - írta a 444-nek a gyorsétterem-lánc PR-felelőse.

A gyorsétterem-lánc gyárában forgatott videót alább nézheted meg:

Megszólalt a gyorsétterem: így készülnek a csirkefalatkákhttp://www.life.hu/drlife/20140205-a-mcdonald-s-gyorsetterem-lanc-egy-kanadai-gyarlatogatason-megmutatta-mibol-keszulnek-valojaban-a.htmlA gyorsétterem-lánc egy kanadai gyárban készült videóban végre megmutatta, pontosan mi van a csirke nuggetsben, amely miatt korábban több támadás is érte a céget.Dr. LifeOrigoSült krumpli és rántott hús – Még mindig ezek a magyarok kedvenceihttp://www.life.hu/csalad/20141202-rantott-hus-es-sult-krumpli-kerul-a-leggyakrabban-asztalra-hazankban-a-gki-friss-felmerese-szerint.htmlA hazai étkezési szokásokról készített friss felmérésből kiderült, a mai napig a pörköltek, a főzelékek, a rántott ételek és a sült krumpli szerepelnek az asztalon. Ezek közül számos klasszikus kerül sok családnál az ünnepi menübe is.Család--Emberhús ízű hamburgerek – te megkóstolnád?http://www.life.hu/news/20140929-emberhus-izu-hamburgereket-keszitett-egy-sef-a-kannibalok-leirasa-alapjan.htmlJapánban a fekete bucik élik fénykorukat, most pedig itt az új "őrület": az emberi hús ízére emlékeztető húspogácsa. Honnan tudták, milyen íze van az emberi húsnak? Azt mondják, leírások alapján készítették el... Megosztó étel, az biztos.NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.