Egy ausztrál nő a szó legszorosabb értelmében maga hozhatta világra ikerlányait egy császármetszéses szüléskor egy brit kórházban.

A 41 éves Gerri Wolfe az ausztráliai Newcastle egyik kórházában hozta világra két lányát, akik a Violet és a Matilde nevet kapták. A szülés császármetszéssel történt, rendhagyó módon pedig az édesanya saját maga emelhette ki hasából újszülött gyermekeit.

Fotó: Simone Harvey

„Az első császárom nagyon steril, nagyon sebészi és nagyon személytelen volt. Mindenki arról beszélt körülöttem, mit csináltak a hétvégén, miközben én éppen az asztalon feküdtem és a szülés csodás élményét éltem át. Ez az én testem, én szültem őket, ők az én gyermekeim" – nyilatkozta a nő a Daily Mail lapnak.

Wolfe ezt szerette volna most elkerülni, és annak ellenére is kitartott elképzelése mellett, hogy orvosai és élettársa is tiltakozott az eljárás ellen. Főleg a fertőzésveszélytől féltették a babákat. Végül az anyukára gumikesztyűket húztak - így a nő saját maga vehette ki a hasából a gyermekeit. Ezzel pedig tizenegyszeres anyukává vált. 

Császármetszés vagy természetes szülés?
Világviszonylatban, így itthon is egyre nagyobb arányban segítjük világra gyermekünket császármetszéssel. A Life.hu ITT gyűjtötte össze a témával kapcsolatos tényeket és tévhiteket.