Georgia May Jagger szupermodell elkent sminkkel pózol. Csatlakozott ahhoz a kampányhoz, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a méhnyakrákra és a megelőzésre.

A méhnyakrák megelőzhető - mit kell tenned? Olvasd el erről szóló cikkünket ITT!

Georgia May Jagger elkent rúzsos szelfit készített magáról a minap. A fotót Instagramon osztotta meg és kihívta barátnőit, Cara Delevingne-t és Suki Waterhouse-t, hogy tegyenek hasonlóan. Ezúttal nem egy sminkbakiról, hanem sokkal komolyabb dologról van szó: a méhnyakrákról.

Forrás: Instagram/Georgia May Jagger

Az elkenődött szelfis képek egy kampány részei, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet erre a betegségre a fiatal nők körében.

A mozgalom azután indult el, hogy az egyik legnagyobb brit, méhnyakrákkal foglalkozó jótékonysági egyesület közölte, adataik szerint az elmúlt 10 évben a betegség a 25-29 éves nők körében több mint 59 százalékkal ugrott – írja a Daily Mail. 

Forrás: Facebook/jo's cervical cancer trust

A magyar szépségnek, Palvin Barbinak is volt hasonló figyelemfelhívó akciója. 

A Life.hu sokat foglalkozott már a témával, hiszen szakemberek azt mondják, az időben felismert és kezelt méhnyakrák gyógyítható, ma ebbe egyetlen nőnek sem lenne szabad belehalnia. Mégis megtörténik. Azért, hogy ez veled ne történhessen meg, olvasd el cikkünket IDE kattintva!