Az Albus Dumbledore karakterét megformáló színész memóriazavarral küzd, ezzel pedig valóra vált rémálma: sokszor előadás közben felejti el a szöveget.

Megrázó vallomásban beszélt betegségéről Sir Michael Gambon a Sunday Timesnak. A Harry Potter 74 éves sztárja elárulta, egy ideje már időskori memóriazavarral küzd, orvosai pedig tünetei alapján az Alzheimer-kórra is gyanakodnak.

Forrás: AFP/Aaron Davidson

„Szörnyű dolog beismerni, de nem tudom megcsinálni. Egy örökkévalóságnak tart megtanulni a szöveget. Ez ijesztő" – magyarázta Gambon, aki betegsége miatt úgy döntött, már nem folytatja tovább színészi pályafutását.

„Volt egy lány a színfalak mögött, aki a fülhallgatómon keresztül súgta nekem a szöveget. Egy óra elteltével azonban rájöttem, ez így nem működik. Nem állhatsz szabadon a színpadon, nem kiabálhatsz, sikíthatsz és rohangálhatsz körbe úgy, hogy közben valaki a füledben olvassa a szövegedet" – mondta a lapnak Gambon, aki azt is bevallotta, hogy pár évvel ezelőtt súlyos pánikrohamok gyötörték, miután a színházi próbái alatt többször is elfelejtette a szövegét.

Így kerülheted el a tipikus időskori megbetegedéseket
Az idő előrehaladtával már megjelenhet több olyan, életkorból származó probléma, amely számtalan panaszt okozhat. A Life.hu ITT járta körül a témát szakértő segítségével.

A négyszeres BAFTA-díjas színész, akit a színházi berkekben csak „a nagy Gambonként" emlegetnek, 2012-ben lépett utoljára színpadra egy londoni produkcióban.