Tombol az influenza Európában

Forrás: Thinkstock -
járvány WHO ÁNTSZ látogatási tilalom Magyarország Európa fertőzés influenza
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csúcson az influenza. Az elmúlt 10 évben nem jelentettek ilyen magas heti orvoshoz fordulási arányt, mint most. Nincs mellébeszélés, ez már valóban járvány.

Tovább fokozódott az influenza aktivitása Európában, a kontinens nyugati része mellett most már Közép-Európában is - áll az Egészségügyi Világszervezet és az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (ECDC) legfrissebb, közös influenza-jelentésében, ami 2015. január 26. és február 1. közötti időszak adatait összesíti. A laboratóriumi vizsgálatok az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz forduló betegek légúti mintáinak csaknem feléből igazolták az influenza vírus jelenlétét.

Forrás: Thinkstock

Hazánkban a becslések szerint az elmúlt héten 71 500 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Az elmúlt 10 évben nem észleltek ilyen magas heti orvoshoz fordulási arányt, és nem emelkedett ilyen meredeken a betegek száma, mint az elmúlt három hétben – olvasható az ÁNTSZ Facebook-oldalán.

Mit tegyél, ha elkaptad?

Ha szeretnéd megúszni antibiotikum nélkül, akkor a következő tünetek észlelésekor (hidegrázás, rossz közérzet, torokfájás, légcsőfájdalom, fejfájás) maradj otthon és ne menj emberek közé. Bújj ágyba, igyál sok hárs-, gyömbér- és kamillateát, illetve javasolt napi 3000 milligramm C-vitamin és egy vagy két tabletta D-vitamin szedése. Emellett kalcium és magnézium bevitele is szükséges. Egyél sok gyümölcsöt és kerüld a tejtermékeket. A Life.hu cikkéből még több tippet megtudhatsz, hogyan védd magad a vírustól!

Látogatási tilalom

A járványügyi helyzetre való tekintettel a Semmelweis Egyetem valamennyi klinikáján látogatási tilalmat rendelt el dr. Szél Ágoston rektor 2015. február 10-től határozatlan ideig. A teljes listát IDE KATTINTVA olvashatod.
Meztelen álom - 3 + 1 tipp, hogy élmény legyen az ágyhttp://www.life.hu/drlife/20150209-meztelenul-aludni-kenyelmes-bakterium-szellozes.htmlEgyetlen csepp parfümbe öltözve aludni igazi luxus – állítólag Marilyn Monroe is illatot viselt pizsama helyett. Ugyanakkor a meztelen alvás pihentető luxusához nemcsak vadító illat, de megfelelő ágyneműhuzat is szükséges.Dr. LifeThinkstockIkrekkel a hasában született egy kislányhttp://www.life.hu/drlife/20150210-ikrekkel-a-hasaban-szuletett-egy-hongkongi-kislany.htmlEgy hongkongi kislányt 3 hetesen operáltak meg, miután észrevették, hogy a hasában két 8-10 hét körüli magzat fejlődik.Dr. Life--Egy fénykép miatt vitték orvoshoz a kisfiút, akiről így derült ki, hogy szemrákja vanhttp://www.life.hu/drlife/20150210-egy-fenykep-miatt-vittek-orvoshoz-a-kisfiut-akinel-szemrakot-diagnosztizaltak.htmlA 3 éves Taylort azután vitték orvoshoz, hogy nagynénje furcsa árnyékot vett észre a fiú szemében a róla készült képeken. A gyanú beigazolódott: a gyereket szemrákkal diagnosztizálták.Dr. Life--Alapozd chilire a diétád!http://www.life.hu/drlife/20150210-a-chili-segit-elegetni-a-felesleges-zsirt.htmlCsodavárás, csodabogyók, csodanövények, csodamódszerek. A legújabb kutatások szerint az orrunk előtt van a hatékony diéta csodaszere: a chili.Dr. LifeKökény Attila is plasztikáztatta a melleithttp://www.life.hu/drlife/20150209-kokeny-attila-a-megasztar-enekese-plasztikaztatta-melleit-akarcsak-gaspar-laci.htmlAz énekes megduzzadt mellei miatt feküdt kés alá. A műtétre felesége, Aranka és sorstársa, Gáspár Laci beszélte rá.Dr. Life--Most akkor mégis káros a sok futás?http://www.life.hu/drlife/20150206-szivderito-egyaltalan-nem-biztos-hogy-karos-a-sok-futas-egeszseg.htmlFolytatjuk házi, kételyeloszlató rovatunkat. A hét kérdése: káros, ha sokat futunk?Dr. Life

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.