Ikrekkel a hasában született egy kislány

Forrás: Thinkstock -
operáció műtét Hongkong szülő szülés orvos kislány megtermékenyítés ikerterhesség magzat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy hongkongi kislányt 3 hetesen operáltak meg, miután észrevették, hogy a hasában két 8-10 hét körüli magzat fejlődik.

Éppen csak világra jött a hongkongi Queen Elizabeth kórházban egy kislány, akiről nem sokkal később kiderült: a hasában két 8-10 hetes magzat fejlődik.

Forrás: Thinkstock

A nem mindennapi eset magukat az orvosokat is meglepte, akik 3 hetesen műtötték meg és távolították el testéből az „ikreket," akiknek már végtagjaik, gerincük, bordáik és beleik is kifejlődtek. A két magzat 14,2 és 9,3 grammot nyomott és mindkettőjüknek volt köldökzsinórja. A sikeres operáció után 8 nappal a kislány elhagyhatta a kórházat.

Emberek, akik ikertestvéreiket hordozzák magukban

Orvosok szerint sokan kezdik úgy az életüket az anyaméhben, hogy van egy ikertestvérük, aki azonban már nem születik meg, mert a terhesség alatt felszívódik. A hasonló terhességek egy részénél azonban előfordulhat, hogy a magzat beleépül a másikba - a témáról ITT olvashatsz bővebben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.