Meztelen álom - 3 + 1 tipp, hogy élmény legyen az ágy

Forrás: Thinkstock -
betegség meztelenség Meztelen szerelem egészség alvás ágynemű
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyetlen csepp parfümbe öltözve aludni igazi luxus – állítólag Marilyn Monroe is illatot viselt pizsama helyett. Ugyanakkor a meztelen alvás pihentető luxusához nemcsak vadító illat, de megfelelő ágyneműhuzat is szükséges.

Milyen a jó ágyneműhuzat? Tapintásra puha és meleg, könnyű, színtartó és felsőfokon képes szívni a nedvességet.

Alvás közben izzadunk, egyetlen éjjel akár egy liter folyadékot is veszít a bőrön át a szervezet, és ezt a nedvességet csak a megfelelő textil képes felszívni, majd elpárologtatni. Még fontosabbak a felsorolt jellemzők, ha nem pizsamában, hanem meztelenül bújunk ágyba.

Forrás: Thinkstock

1. Hogy száraz maradjon az álom

Egy biztos, ha könnyű álmot szeretnél, akkor kerüld az olcsó, műszálas termékeket. Nemcsak azért, mert még súrlódásának hangja is idegesítő, de nem finom a tapintása és nem szívja fel a vizet sem. Ráadásul, ahogy forgolódsz, elektrosztatikusan fel is töltődhetsz, ami ugyan álmodban nem tudatosodik benned, de kényelmetlenné teszi a pihenést.

Nem kell teljesen lemondanod azonban a műszálas anyagokról sem – sokan választják a műszál, pamut keverékéből szőtt anyagokat. Elsősorban azért, mert könnyű kezelni, például nem fontos vasalni.
Ne felejtsd el azonban azt se, hogy ma már a textilipar képes 100% vasaláskönnyített vagy vasalásmentes (non iron) pamutanyagot is előállítani, ami azért bírja a magas hőfokon való mosást. Külön öröm, hogy a pamut (és a pamutfélék) fantasztikusan szívják a vizet, a legjobb választás, ha meztelenkedős alvásról van szó.

2. Festékmentes hancúr

A meztelen, de egészséges pihenés azt is jelenti, hogy bízol abban, a bőrödet takaró anyagról nem oldódik fel festék, sem olyan vegyi anyag, ami a bőrödön át felszívódva ártalmas lehet. Éppen ezért a jó nedvszívó képesség mellett olyan alapanyagú ágyneműt válassz, ami nagyon jó minőségű és se mosásnál, se a veríték hatására nem engedi a színét. Van, aki ezt úgy oldja meg, hogy habos-hófehér álmot választ, annak biztosan fix a színe.

Forrás: Thinkstock

3. Kórokozómentes pihenés

Fontos szempont az ágynemű tisztításának kérdése is, hiszen nem mindegy, mi kerül a meztelen bőrödre. A jó ágynemű bírja a gyakori, akár magas hőfokon való mosást - ez akkor fontos igazán, ha a baktériumgyilkos vasalást kiiktatod az életedből -, de bírja az esetleges fertőtlenítős tisztítást is.
Meztelenkedés esetén sem kell feltétlenül naponta ágyneműt húzni, bár akad, aki ezt így szereti. Mások azonban úgy oldják meg az üde és baktériummentes huzatkérdést, hogy az ágynemű és a test közé egy friss lepedőt iktatnak be, amit naponta cserélnek.

Gyógyító selyem

Amennyiben azonban igazán kényeztetni szeretnéd a bőrödet, akkor válassz selyem ágyneműt. Ma már a selyem gyógyító érintése nem csak legenda, természetes aminosavtartalma például tökéletes az ekcémás bőr ápolására. Antiallergén hatású, lélegző anyag, ami alkalmazkodik a szervezet hőmérsékletéhez, télen fűti, nyáron hűti azt. Mindemellett a legfinomabb tapintású, szinte érzéki hatást kelt. Nem csak alváshoz ajánljuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.