Lassan javul a súlyos síbalesetet szenvedett Forma-1-es pilóta állapota, akit a nap 24 órájában egy 15 főből álló orvosi csapat felügyel.

10 millió angol fontot, vagyis körülbelül 14 és fél milliárd forintnak megfelelő összeget költenek Michael Schumacher gyógykezelésére – állítja a brit Express lap egyik forrása.

Forrás: AFP/Saeed Khan

A Forma-1-es pilóta, aki 2013 decemberében szenvedett súlyos síbalesetet, a tragédia után több életmentő agyműtéten esett át, jelenleg glandi otthonában kezelik, ahol felesége, Corinna egy kisebb kórházat rendezett be a svájci birtokukon.

Schumacher felépüléséről egy 15 fős orvosi csapat gondoskodik a nap 24 órájában, akiknek munkáját Jean-Francois Payen, az autóversenyző műtőorvosa felügyeli. „Fájdalmasan lassan javul az állapota. Nincs csoda a láthatáron" – nyilatkozta a lapnak a család egyik bennfentese.

A kerekesszékhez kötött Schumacher továbbra is memóriazavarral küzd, kommunikálni pedig csak a szemével tud, ám családtagjait a jelek szerint felismeri. 

Nem a tempó okozta a balesetet?
A francia hatóságok vizsgálatai szerint Schumacher viszonylag lassan haladt, amikor a tragédia történt. BővebbenITT olvashatsz a körülményekről.