Gyilkos müzliszelet - Allergiája miatt halt meg a lány

Forrás: Twitter/Maisie Durant -
betegség halál allergia mogyoróallergia egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy 21 éves lány halálát egyelen elfogyasztott müzliszelet okozta.

Maisie Durant imádott egészségesen élni, lelkesen edzett és figyelt arra, mit fogyaszt. Annál is inkább, mert kiskora óta tudta, hogy allergiás néhány növényre. gyógyszert is szedett az allergiája miatt. Azt azonban se ő, se a családja nem sejtette, hogy az allergia végzetes hatású is lehet.

Forrás: Twitter/Maisie Durant

Maisie esete rendkívül különös, ugyanis nála nem a mogyoró (dióallergia) önmagában bizonyult végzetesnek, hanem a magas intenzitású mozgás és a dióóra adott allergiás válasz. vagyis a mozgás volt a szikra, az adta a lökést a heves allergiás reakcióhoz, amikor a lány farkaséhesen az edzés után bekapott egy müzliszeletet.

Hiába került szinte azonnal kórházba, pár órán belül elveszítette életét. A pontos diagnózis fizikai terhelés által kiváltott anafilaxia volt.

Fagyallergia - akikkel szemben könyörtelen a télhttp://www.life.hu/drlife/20150107-a-fagyallergia-szedi-aldozatait.htmlA hideg, nyirkos időjárás, a nulla fok közeli hőmérséklet vagy a zord mínuszok nem csak kellemetlenséget okozhatnak. Néhány ember szervezete hevesen reagál a fagyos környezetre.Dr. Life--Kínoz az allergia? Gyógyszerek nélkül is tehetsz ellene - ezekre figyelj oda!http://www.life.hu/drlife/20140909-allergiaszezonban-ezek-azok-amik-ronthatnak-az-allergian.htmlÉgő, viszkető, bedagadt szemek, vöröslő orr és állandó tüsszögés? Nem te vagy az egyetlen, akinek kínzás az allergiaszezon. Jó, ha tudod, hogy ilyenkor még néhány teljesen hétköznapi dolog is sokat ronthat a tüneteken - eláruljuk, mik is ezek. Dr. LifeThinkstockAllergia és immunitás - így előzd meg az allergia kialakulását a babádnál!http://www.life.hu/drlife/20140508-a-babak-etrendje-a-szoptatas-az-elso-ezer-nap-kiemelkedoen-fontos-a-kesobbi-egeszsegben.htmlEgy egész életet allergiával leélni még a modern gyógyszerekkel is kihívást jelenthet. Érdemes hát a gyerkőcöknél mindent megtenni annak érdekében, hogy ne alakuljon ki ez a betegség. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.