Hallottál már a „clean eating" mozgalomról, de nem ezen elvek alapján étkezel? Nem készülsz a maraton lefutására és nem meditációs gyakorlatokkal zárod a napodat? Nyugalom, mindezektől függetlenül is valószínűleg sokkal jobb egészségi állapotnak örvendesz, mint hinnéd.

1. Két nyelven beszélsz.

Hogyan kerül erre a listára a nyelvtudás? Kutatások szerint azok, akik az anyanyelvükön kívül még egy nyelven is képesek megértetni magukat, védettebbek az időskori elbutulás ellen, mint egynyelvű társaik.

2. Tudod, hogy a vörösbor egészséges, néha mégis inkább pezsgőzöl.

A már oly sokszor emlegetett brit tudósok vizsgálatai során kiderült, hogy heti 2-3 pohár pezsgő elkortyolgatása javítja az agy működését és segít egészségének megőrzésében is.

Forrás: Thinkstock

3. Az anyukád vagy a nagymamád 95 éves, mégsem nevezhető egy nagy egészséggurunak.

Az, hogy meddig és milyen minőségben élünk, 20-30 %-ban genetikailag van kódolva bennünk. A maradék 70 %-ban azonban nincs mese, oda kell figyelni az életmódra.

4. Sokáig maradsz fenn, de heti kétszer szexelsz.

Nagyszerű hírünk van: a pennsylvaniai Wilkes Egyetem kutatása szerint a rendszeres szex segíti az immunrendszer helyes működését.

Forrás: Thinkstock

5. Futópad nincs, szakmai elismerésed azonban bőven akad a munkahelyeden.

20 éven át készült az a tanulmány, amely szerint az elhalálozás kockázata sokkal alacsonyabb volt azoknál, akiknek munkáját elismerték és magas szinten támogatták.

6. Nem vagy az edzések királynője, de rendszeresen fogselymezel.

Egyre több a bizonyíték, amely szerint a szívbetegségeket, az eltömődött artériákat és a stroke-ot orális baktériumok által kiváltott gyulladások és fertőzések okozzák. Fogápolási tippjeinkért kattints ide!