Főleg a meleg nyári napokon, de máskor sem győzzük elégszer hangsúlyozni az ivás fontosságát. 

Ha az alábbi jeleket tapasztalod magadon, elő a vizes üveggel, és tankolj fel vízzel, ugyanis ki vagy száradva. Ez kifejezetten veszélyes lehet. Mindig legyen nálad szénsavmentes ásványvíz, és akkor is kortyolj bele, ha nem vagy szomjas!

10 trükk, ami segít, hogy rávedd magad a vízivásra
Ezerszer hallottad már, hogy napi 2-3 liter vizet kellene meginnod ahhoz, hogy hidratáld a testedet, és a bőröd is szép legyen? Mégis, sokszor a nap végén azon kapod magad, hogy alig ittál meg fél liter folyadékot? Íme, néhány trükk!

Fáj a fejed? Ittál ma már eleget?

A tested folyamatosan megszabadul a folyadéktól, amit fontos pótolnod, mert a folyadék távozásával olyan anyagok is távoznak, mint a kálium és nátrium, amik elengedhetetlenek a tested működéséhez. Az agyad megérzi ezeknek a hiányát, és szörnyű fejfájásod alakulhat ki.

Ha túl sárgát pisilsz, az rosszat jelent

A magyarázat egyszerű. A vizeletedben nagyon nagy a koncentrációja azoknak az anyagoknak, amiket ki kell ürítened magadból, ettől látszik sötétnek és sárgának. Ha eleget iszol, gyakrabban mész pisilni, és egyenletesen ki tud ürülni a szervezetedből a sok felesleges anyag. Ha ilyet tapasztalsz, elő a vizespohárral!

Forrás: Thinkstock

Ha székrekedéssel küzdesz, a vízhiány lehet a baj

Ugyanúgy, mint pisiléskor, ekkor is a felesleges salakanyag ürül ki a testedből. A víz segít a bélműködésedben, ha nem kap elég vizet a tested, nehezebben indul be ez a folyamat.