Ezek a jelek árulkodnak, hogy dehidratált vagy

Forrás: Thinkstock -
víz dehidratáció kiszáradás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Főleg a meleg nyári napokon, de máskor sem győzzük elégszer hangsúlyozni az ivás fontosságát. 

Ha az alábbi jeleket tapasztalod magadon, elő a vizes üveggel, és tankolj fel vízzel, ugyanis ki vagy száradva. Ez kifejezetten veszélyes lehet. Mindig legyen nálad szénsavmentes ásványvíz, és akkor is kortyolj bele, ha nem vagy szomjas!

10 trükk, ami segít, hogy rávedd magad a vízivásra

Ezerszer hallottad már, hogy napi 2-3 liter vizet kellene meginnod ahhoz, hogy hidratáld a testedet, és a bőröd is szép legyen? Mégis, sokszor a nap végén azon kapod magad, hogy alig ittál meg fél liter folyadékot? Íme, néhány trükk!

Fáj a fejed? Ittál ma már eleget?

A tested folyamatosan megszabadul a folyadéktól, amit fontos pótolnod, mert a folyadék távozásával olyan anyagok is távoznak, mint a kálium és nátrium, amik elengedhetetlenek a tested működéséhez. Az agyad megérzi ezeknek a hiányát, és szörnyű fejfájásod alakulhat ki.

Ha túl sárgát pisilsz, az rosszat jelent

A magyarázat egyszerű. A vizeletedben nagyon nagy a koncentrációja azoknak az anyagoknak, amiket ki kell ürítened magadból, ettől látszik sötétnek és sárgának. Ha eleget iszol, gyakrabban mész pisilni, és egyenletesen ki tud ürülni a szervezetedből a sok felesleges anyag. Ha ilyet tapasztalsz, elő a vizespohárral!

Forrás: Thinkstock

Ha székrekedéssel küzdesz, a vízhiány lehet a baj

Ugyanúgy, mint pisiléskor, ekkor is a felesleges salakanyag ürül ki a testedből. A víz segít a bélműködésedben, ha nem kap elég vizet a tested, nehezebben indul be ez a folyamat.

Koncerten törte lábát a Foo Fighters gitárosahttp://www.life.hu/drlife/20150614-dave-grohl-a-foo-fighters-gitarosa-eltorte-labat-a-koncerten.htmlDave Grohl, a Foo Fighters gitárosa számára biztosan emlékezetes marad legutóbbi koncertjük.Dr. Life--A beteg lány lemondott új szívéről, hogy még élhessenhttp://www.life.hu/drlife/20150608-lemondott-a-beteg-lany-uj-sziverol-hogy-meg-elhessen.htmlElutasította a szívátültetést a 22 éves beteg lány. Helyette inkább bakancslistáját választotta.Dr. Life--Vigyázat! A túl sok edzés vérmérgezést okozhat!http://www.life.hu/drlife/20150614-vigyazat-a-tul-sok-edzes-vermergezest-okozhat.htmlMár csak azért sem szerencsés, ha túlzásba visszük az edzést, mert ennek hatására a bélbaktériumok a véráramba kerülhetnek, ami aztán vérmérgezéshez vezet – állítják a Monash University tudósai.Dr. LifeThinkstockJó tanácsok kánikulában - Így vészeld át!http://www.life.hu/drlife/20150612-jo-tanacsok-kanikulaban-igy-veszeld-at.htmlFokozódik a kánikula, immár másodfokú riasztás van érvényben. Íme néhány trükk, hogy miként csillapíthatod a testhőmésrsékleted!Dr. LifeA betegség a sértődött lélek jajkiáltása - Születési hónapunkból kiderül, mire vagyunk hajlamosak?http://www.life.hu/drlife/20150611-szuletesi-honapunkbol-kiderul-milyen-betegseg-fog-nalunk-kialakulni.htmlKutatók megállapították, hogy a születési hónapunkból kiderül, milyen betegség fog nálunk a legnagyobb valószínűséggel kialakulni. Vajon lehetséges lehet ez?Dr. Life--A te iskolád elsősegélybarát? Íme az egyik legjobb kezdeményezéshttp://www.life.hu/drlife/20150612-guiness-rekord-a-te-iskolad-elsosegelybarat-ime-az-egyik-legjobb-amerikai-kezdemenyezes.htmlGuinness-rekordot állítottak fel New Yorkban, a Times Square-en múlt hét csütörtökön, amikor több száz ember végzett újraélesztést bábukon, összesen 12 órán át.Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.