Morgan Bishop 4 hónapos kora óta szenved súlyos ekcémája miatt. A mindössze 5 éves kisfiúnak sokszor annyira felreped a talpán, illetve a térdhajlatában a bőr, hogy a sétálás is hatalmas fájdalmakkal jár neki.

Súlyos ekcémája keseríti meg a kis Morgan Bishop és családja életét. Az 5 éves kisfiú, akiről ide kattintva nézhetsz képet, édesanyja könnyek között mesélt a Mirrornak mindennapjaikról.

A kép illusztrációForrás: Thinkstock

„Hazajött az iskolából és azt mondta, megpróbált játszani a barátaival, de néhány lépés után le kellett ülnie. Amikor nagyon rosszra fordul az állapota, úgy néz ki, mint akit savval öntöttek le" - mondta el a lapnak Morgan édesanyja, Dana, aki hozzátette: a kisfiú ötödik születésnapján azt mondta neki, inkább meghal, de nem akar többé megbirkózni az ekcéma okozta fájdalommal.

A korábban családsegítőként dolgozó nő, akinek ott kellett hagynia munkahelyét, hogy gondoskodni tudjon fiáról, elmondása szerint már minden kezelést kipróbáltak, de hasztalan. Nincs életünk.A tél a fűtés és a hideg idő miatt pokol, de nyáron is ritkán megyünk ki a szabadba a meleg és az ekcémát súlyosbító pollen miatt" - magyarázta Dana. Morgan helyzetét további betegségei sem könnyítik meg: asztmája, életveszélyes krónikus vesebetegsége van, illetve ételallergiával is küzd.

A család most egy újabb, Franciaországban elérhető kezelésre szeretné elvinni a kisfiút, amelynek költségeit egy jótékonysági szervezeten keresztül gyűjtik össze.

Így kezeld az ekcémát csecsemőkorban!
Az ekcéma a csecsemő- és kisdedkor leggyakoribb krónikus bőrbetegsége. Gyakorisága 8-15 százalék, és ez az arány egyre nő. Dr.Vincze Ildikó, a Budai Allergiaközpont bőrgyógyász-kozmetológusának segítségével utánajártunk, mi okozhatja a panaszokat, és hogyan kezeljük a tüneteket - kattints a cikkért ide!