A felnőtt lakosság közel felének javasolható az életmódváltás - derült ki egy új statisztikából! Ahhoz, hogy javítsunk a koleszterinszintünkön, érdemes változtatni pár szokásunkon, ezeket a legjobb nyáron elkezdeni.

Országszerte közel százezer koleszterinszint-mérést végzett Magyarország Átfogó Egészségvédelmi Szűrőprogramja. A szűrőkamionokban vizsgált nők 39%-ánál, a férfiak 47%-ánál mértek határérték feletti koleszterinszintet, az orvosok meglepetésére már a 18-25 éves korosztály is nagy számban érintett volt. Ezért gyakorlatilag minden magyar felnőttnek javasolható az évenkénti koleszterinszint-ellenőrzés, amelyet háziorvosuknál vagy az mobil szűrőállomásokon 2015-ben is ingyenesen kérhetnek. 

Forrás: Thinkstock

 Az enyhén emelkedett koleszterinszint kezelése azonban szerencsére önmagában életmódváltással is lehetséges. Erre pedig keresve sem találhatnánk alkalmasabb időpontot, mint a forró nyári napokat, hiszen ilyenkor a szervezetünk nem igényli a nehéz, kiadós ételeket, ráadásul könnyebben hozzáférhetők a friss gyümölcsök, zöldségek is! Hogy mely ételek és milyen mozgásformák a legideálisabbak a kolesztenbarát életmódhoz, elolvashatja a Szívderítő.hu-n.