Nyári egészségtippek a megfelelő koleszterinszintért

Forrás: Thinkstock -
koleszterin szívderítő táplálkozás egészség mozgás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A felnőtt lakosság közel felének javasolható az életmódváltás - derült ki egy új statisztikából! Ahhoz, hogy javítsunk a koleszterinszintünkön, érdemes változtatni pár szokásunkon, ezeket a legjobb nyáron elkezdeni.

Országszerte közel százezer koleszterinszint-mérést végzett Magyarország Átfogó Egészségvédelmi Szűrőprogramja. A szűrőkamionokban vizsgált nők 39%-ánál, a férfiak 47%-ánál mértek határérték feletti koleszterinszintet, az orvosok meglepetésére már a 18-25 éves korosztály is nagy számban érintett volt. Ezért gyakorlatilag minden magyar felnőttnek javasolható az évenkénti koleszterinszint-ellenőrzés, amelyet háziorvosuknál vagy az mobil szűrőállomásokon 2015-ben is ingyenesen kérhetnek.

Forrás: Thinkstock

Az enyhén emelkedett koleszterinszint kezelése azonban szerencsére önmagában életmódváltással is lehetséges. Erre pedig keresve sem találhatnánk alkalmasabb időpontot, mint a forró nyári napokat, hiszen ilyenkor a szervezetünk nem igényli a nehéz, kiadós ételeket, ráadásul könnyebben hozzáférhetők a friss gyümölcsök, zöldségek is! Hogy mely ételek és milyen mozgásformák a legideálisabbak a kolesztenbarát életmódhoz, elolvashatja a Szívderítő.hu-n.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.