Nem mindennapi lélekjelenlétre vall az artista hőstette, aki bátorságának és gyors reakciójának köszönhetően megmentett egy családot a legnagyobb fájdalomtól.

A 43 éves Valovits Sándor nem győzi leróni neki háláját, ugyanis ha Feri nincs a helyszínen, és nem cselekszik azonnal, egy szerető férj ma már nem lenne az élők sorában. Sándor a múlt héten áramütést szenvedett, Feri pedig visszahozta a halálból - tájékoztat a Blikk.

Forrás: Facebook/Mokka

Amikor Feri meglátta, hogy mi történt, azonnal cselekedett: "Én magam szinte semmire sem emlékszem" - kezdte Sándor, akit a történtek után még mindig kórházban ápolnak. "Egy sörszállító cégnél dolgozom, a múlt hét szerdája is ugyanolyan napnak indult, mint a többi. Megérkeztem az egyik vendéglátó-helyiségbe, fogtam a hordót, amelyet egy molnárkocsi segítségével eltoltam a teherliftig, ott betettem a liftbe, és onnantól minden emlékem kiesett" - mesélte a férfi, aki abban a pillanatban áramütést szenvedett. A liftben ugyanis zárlatot kaptak a biztosítékok, s mivel a hordó és az emelőszerkezet is fémből volt, ahogy Sándor hozzáérintette a hordót, azonnal megcsapta az áram.

"Éppen egy üzleti tárgyaláson voltam a helyszínen" - vette át a szót Feri. "Csak arra lettem figyelmes, hogy a pincérek értetlenül állják körül a férfit. A levegőben érezni lehetett, hogy baj van, és ezt azért is mondom így, mert a szag az áramütés miatt valami félelmetes volt. Odaléptem, és azonnal tudtam, hogy a férfit rázza az áram. Megfogtam két székpárnát, és azok segítségével húztam el a lifttől, de ekkor ő már nem tudott magáról. A füléből folyt a vér, és a fejét is beütötte. Lefektettem, stabil oldalfekvésbe helyeztem, és mivel sem a pulzusát nem érzékeltem, sem a lélegzését, azonnal megkezdtem az újraélesztést."

Bár a pincérek azonnal hívták a mentőket, könnyen lehet, hogy egy 7-8 perces várakozás a férfi életébe került volna.

Feri:
"A diszpécserek folyamatosan adták az utasításokat, majd amikor a mentősök kiértek, egy órán keresztül stabilizálták az állapotát. Azt hiszem, én is csak ekkor fogtam fel, mi történt. De teljesen normális ilyen esetben, hogy valaki sokkot kap a látványtól, valaki pedig azonnal cselekszik. Szerencse, hogy egy ilyen szituáció engem az utóbbira sarkall."