Egy ideje már megbékélt a halállal, és békében, szerettei körében hunyt el Czeizel Endre orvos-genetikus, akinek utolsó napjairól legidősebb unokája beszélt. 

Hétfő hajnalban, hosszan tartó betegség után 80 éves korában elhunyt Czeizel Endre. Az orvos- genetikus évek óta leukémiával küzdött. 

Életének utolsó napjairól legidősebb unokája, a szintén genetikusnak készülő Benjamin mesélt a Borsnak. Többek közt azt is elmondta, hogy annak ellenére, hogy Nagy-Britanniában él, többször is el tudott búcsúzni híres nagyapjától, aki szerettei körében távozott az élők sorából.

Czeizel EndreFotó: Zsigmond László/Life.hu

"Régóta beteg, sokszor volt nagyon rosszul. Az utolsó napokban valamelyikünk mindig mellette volt. Megbékélt a halállal, békében ment el, a szerettei körében. Jó érzés ilyen csodálatos ember unokájának lenni. Még akkor is, ha kevesebb ideje jutott ránk. Remélem, hogy egyszer majd tovább tudom vinni azt, amit ő elkezdett. A Szent László Kórházban töltötte az utolsó napjait, a hematológiai és őssejt-transzplantációs osztályon. Ott a legjobb kezekben volt" - nyilatkozta a férfi a Borsnak.