Így teltek Czeizel Endre utolsó napjai - A szívfacsaró részletekről unokája mesélt

Fotó: Zsigmond László/Life.hu -
betegség genetikus halál béke leukémia Czeizel Endre
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy ideje már megbékélt a halállal, és békében, szerettei körében hunyt el Czeizel Endre orvos-genetikus, akinek utolsó napjairól legidősebb unokája beszélt. 

Hétfő hajnalban, hosszan tartó betegség után 80 éves korában elhunyt Czeizel Endre. Az orvos- genetikus évek óta leukémiával küzdött.

Életének utolsó napjairól legidősebb unokája, a szintén genetikusnak készülő Benjamin mesélt a Borsnak. Többek közt azt is elmondta, hogy annak ellenére, hogy Nagy-Britanniában él, többször is el tudott búcsúzni híres nagyapjától, aki szerettei körében távozott az élők sorából.

Czeizel Endre Fotó: Zsigmond László/Life.hu

"Régóta beteg, sokszor volt nagyon rosszul. Az utolsó napokban valamelyikünk mindig mellette volt. Megbékélt a halállal, békében ment el, a szerettei körében. Jó érzés ilyen csodálatos ember unokájának lenni. Még akkor is, ha kevesebb ideje jutott ránk. Remélem, hogy egyszer majd tovább tudom vinni azt, amit ő elkezdett. A Szent László Kórházban töltötte az utolsó napjait, a hematológiai és őssejt-transzplantációs osztályon. Ott a legjobb kezekben volt" - nyilatkozta a férfi a Borsnak.

Rékasi Károly a felelős a balesetéért? Rendőrök hallgatták ki a színészthttp://www.life.hu/sztarok/20150811-rekasi-karolyt-motorbalesete-miatt-rendorok-hallgattak-ki.htmlBalesetének körülményei miatt hallgatták ki a rendőrök Rékasi Károlyt. Az ügy egyes információk szerint akár meglepő fordulatot is vehet. TV + Sztárok--Micsoda fényűzés! Cristiano Ronaldo egy szigetet vett nászajándékba barátjánakhttp://www.life.hu/sztarok/20150804-bulvarrap-hegyi-rolival-benne-kiraly-linda-gesztesi-karoly-hajas-laszlo-gaspar-gyozo.htmlA sztárfocista különleges nászajándékkal lepte barátját: egy görög szigetet vett neki. TV + SztárokAFPCipő halála után két évvel sincs nyugalom a Republic háza tájánhttp://www.life.hu/sztarok/20150801-cipo-halala-utan-sem-nyugodtak-le-a-kedelyek-a-republicnal.htmlMég mindig nem csillapodtak a kedélyek a Republic együttesnél, amely szeptember 19-én ünnepli majd fennállásának 25. évfordulóját. A régi tagok közül ugyanis nem mindenki hajlandó színpadra lépni a jeles ünnepen. TV + SztárokOrigoBámulatos! Így festenének a Disney-hősök élőbenhttp://www.life.hu/sztarok/20150731-bamulatos-grafikak-arrol-hogyan-festenek-a-disney-hosok-eloben.htmlEgy ismeretlen, de hihetetlenül tehetséges grafikus eljátszott a gondolattal, hogy néznének ki a Disney-hősök a való életben. Bámulatos képeket készített gyerekkorunk legismertebb szereplőiről.TV + SztárokOrigoSalma Hayek kitálalt: Elárulta, kit utál a leginkább a sztárvilágbólhttp://www.life.hu/sztarok/20150731-salma-hayek-hollywoodi-szineszno-kitalalt-arrol-kit-utal-a-legjobban-a-sztarvilagbol.htmlA hihetetlenül szexi hollywoodi színésznő még a nevét sem hajlandó kiejteni Donald Trumpnak. TV + Sztárok--Szívfacsaró! Ezt üzente halála előtt Bobbi Kristina Brownhttp://www.life.hu/sztarok/20150727-anyjanak-whintey-houstonnak-uzent-halala-elott-bobbi-kristina-brown.htmlAnyjának, Whitney Houstonnak üzent halála előtt Bobbi Kristina Brown, aki vasárnap távozott az árnyékvilágból.TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.