A népszerű modell és nyuszilány, Bánovics Marcsi közel egy évig tűrte a fájdalmat és megpróbáltatásokat, mire végre fény derült betegségére.

Forrás: Bánovics Marcsi / Facebook

Az alattomos kór nem volt más, mint az endometriózis. 

Hogy mi is ez a betegség pontosan?

Az endometriózisos betegeknél a méh nyálkahártyájának kis darabjai valami ok miatt nem ürülnek ki a szervezetből, hanem más szövetekbe - leggyakrabban a petefészkekbe, a méhszalagokba és a bélfalba - ágyazódnak be. A havi ciklus idején, amikor a női nemi hormonok hatására a méh nyálkahártyája vérrel telítődik, és megduzzad, ezek a méhnyálkahártya-eredetű kis szöveti szigetek is hasonlóan reagálnak. Menstruációkor ezek is kilökődnének, de nincs hová. A bevérzett szövetekből egészségre káros ciszták és hegek képződhetnek, valamint a különböző szervek között rostos összenövések keletkeznek.

A szépséges playmate ekkortájt ismerte meg jelenlegi szerelmét is, Andrást. Betegsége miatt azonban boldogságát rettegés és titkolózás mérgezte, Marcsi ugyanis nem mert beszélni párjának az őt kínzó kórról. Csak akkor vallott színt, mikor kideült, műtétre lesz szükség.  

"Egy friss kapcsolatban az ember nem áll elő a nőgyógyászati problémáival. A betegség előtt fél évvel ismerkedtünk meg. Csak akkor mondtam el Andrisnak, mi a helyzet, amikor már muszáj volt. Két éve, kéttenyérnyi nagyságú csomót távolítottak el a testemből, és a belemből is levágtak tíz centit. Álmomban nem hittem, hogy az Isten megáld engem egy ilyen klassz férfival, aki fogja a kezem, és végigasszisztálja szerelemmel életem szenvedését. Az intenzíven is ő tartotta bennem a lelket. Amikor kimondjuk az igent, mosolyogva arra fogok gondolni, hogy a „rosszban" részen már túl vagyunk, most már csak a „jóban" van hátra! – mesélte a Borsnak, a most már felhőtlenül boldog menyasszony.