Ápold a babád bőrét fillérekből - így készül a házi babaolaj

Forrás: Thinkstock -
babaolaj baba filléres odafigyelés gyermekegészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem mindegy, hogy mivel érintkezik a kisbabád bőre! Egyes termékekben olyan méreganyagok is megtalálhatók, amelyektől látszatra vagy rövid ideig puha lesz ugyan a kicsi bőre, de hosszú távon nem tesz jót az egészségének. 

Milyen esetekben van szükség babaolajra?

Egy kényeztető babamasszázs alkalmával, pelenkacserekor és akár a fürdetések előtt is (fertőtlenítés szempontjából) nagy szerepet kaphatnak a babaolajok. Ezért is nem mindegy, hogy milyen összetevőkből áll az adott termék. Habár az összetevők mindenhol fel vannak tüntetve a flakonokon, mégis nyugodtabban fürdeti egy édesanya a gyermekét, ha pontosan tudja, hogy az ápoló készítménybe mi került bele.

Forrás: Thinkstock

Melyek a legfontosabbak?

Ha a babák bőréről van szó, növényi olajokat ajánlott használni, három hónapos kor előtt a szagtalan bázisolajokat (például az avokádó-, a körömvirág- és a sárgarépaolajat) ajánlják. A gazdag összetevőjű olajok mellett fontos, hogy A-, D- és E-vitaminokhoz jusson a kisbaba bőre, előbbi különösen, hiszen az nagy szerepet játszik a hámréteg karbantartásában, utóbbi pedig már újszülötteknél (önmagában) is alkalmazható. Valamivel idősebb korukban többek között ezek az olajok alkalmazhatók náluk a leggyakrabban: kókusz-, napraforgó-, a sok háztartásban megtalálható olíva-, valamint a jojoba- és a mandulaolaj.

Nem csak a babáknak tesz jót

Egy magazin címlapján Kim Kardashian korábban megmutatta, hogy nem szégyenlős! Olajtól fénylő testén csupán egyetlen fekete báli kesztyű díszelgett!

Mit mivel?

Az említett olajok külön is használhatók, de akár vegyítve is passzolnak – szerencsére a mandulaolaj szinte mindegyikkel összhangban van. Amennyiben megspékelnéd aroma- vagy illóolajjal, csak és kizárólag olyat használj hozzá, amely száz százalékban természetes. Más módon is jót tehetsz a babád bőrének: az említett variációk közül valamelyiket keverd össze (az előtte már folyékonnyá melegített) kókuszolajjal vagy sheavajjal.

Forrás: Thinkstock

Így érzi majd még jobban magát a bőrében

Puha, mint a baba bőre – szokták mondani. Azonban nem mindegy, hogyan ápoljuk, hogy tényleg mindig selymes legyen, és a kicsi is jól érezze magát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.