Az elmúlt évek kutatásai alapján elkészült a lista, amelyen azokat a szokásokat sorolták fel, melyek a boldog emberek sajátjai. Íme, három közülük. 

A 99U szakoldal tette közzé a teljes listát, mely a kifejezetten boldog emberek szokásait sorolja fel egy felmérés alapján. Most azonban hármat mi is megosztunk veletek.

Forrás: Thinkstock

Ne külső körülményektől függjön az önbecsülésünk

Ne befolyásoljanak minket a facebookos lájkok, a munkahelyi értékelések vagy egy-egy kapott osztályzat az iskolában. Ha tisztában vagyunk a kvalitásainkkal, az sokkal kiegyensúlyozottabbá tesz minket. 

Sportoljunk rendszeresen

A testmozgás endorfint szabadít fel a szervezetben, növeli az állóképességet, arról nem is beszélve, hogy kitartóvá tesz. A legfontosabb, hogy kiválasszuk a nekünk megfelelő mozgásformát, amit majd hosszú távon tudunk művelni.

Ne vállaljuk túl magunkat, ugyanakkor legyünk elfoglaltak

Számos pszichológiai kutatás támasztotta alá, hogy a munkában való produktivitástól és ez ebből származó eredményektől boldogabbak lehetünk. Nagyon fontos ugyanakkor, hogy ne vállaljuk túl magunkat, hagyjunk időt olyan tevékenységekre, amelyek kikapcsolnak és feltöltenek.