A Pszichológus Pasi: Mindenkinek szüksége van a mentális vírusirtásra

Forrás: Thinkstock -
betegség A Pszichológus Pasi rohanás pszichológia mentális egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Manapság szinte divat magunkat és egymást is stresszelni. Majdnem mindenki rohan, aggódik valami miatt, akar valamit, amije nincs, panaszkodik valamiről, és közben már szinte teljesen elfelejt élni. 

Egyre fejlettebb technológiai eszközeink mellett sincs időnk önmagunkra. Pedig

aki nem tud kikapcsolni, az előbb vagy utóbb belebetegszik.

Forrás: Thinkstock

Egyre több a depressziós, a szorongó, a pánikbeteg, a szívinfarktustól vagy daganatos és egyéb lelki eredetű betegségtől szenvedő, ami mind ennek a következménye. Ezzel egy időben az emberi kapcsolatok is válságban vannak, rengeteg a magányos ember, és a párkapcsolatok zöme is boldogtalan, mert a problémák, a félelmek és a konfliktusok megmérgezik.

Nem csak rózsaszínből áll a világ

Az életben mindig is lesznek nehézségek, sose lesz minden rózsaszín, épp ezért életbevágó, hogy a stresszt megfelelően tudjuk kezelni. A betegségeink, konfliktusaink és mindennapi stresszünk nagy részét egyszerűen megspórolhatnánk, nem kellene hozzá mást tenni, mint napi szinten időt szánni önmagunkra, érzéseinkre és gondolatainkra. A hozzám fordulóknál szinte mindig azt látom, hogy ez bizony hiányzik. Mindig lenyűgöz, amikor látom, hogy milyen szép változásnak indul az életük, miután elkezdik ezt gyakorolni.

Persze ehhez néha szükség van egy alapos mentális vírusirtásra.

Érdemes a pszichénket is karbantartani, így a rohanó világból kilépve megtanulhatunk újra figyelmet szentelni önmagunknak is, és a saját életünket önmagunkhoz hűen, örömteli módon megélni. Ezt kívánom mindenkinek, és ha valaki úgy érzi, hogy ez egyedül nem megy, örömmel segítek tippekkel, tanácsadással és otthon is elvégezhető gyakorlatokkal.

A Pszichológus Pasi

Tóth Dániel vagyok, pszichológus. Az önismereti munka számomra életforma. Hiszem, hogy önmagunk jobb megismerésén keresztül a világot is jobban megérthetjük, beleértve a problémáinkat is, arról nem is beszélve, hogy valódi önbizalmunk, önbecsülésünk is csak ezt követően alakulhat ki. Minél jobban ismerjük hát önmagunkat, annál szabadabbá, elégedettebbé és egészségesebbé válhatunk. A mai kor emberének a felgyorsult tempó mellett az önismeret még fontosabb, mint valaha, hiszen az újszerű jelenségek – például az internet, a közösségi oldalak és a videojátékok – számos új kihívást és lehetőséget hordoznak. A rohanó világban igyekszem gyors segítséget nyújtani, elgondolkodtatni, egyszersmind támpontokat és irányelveket adni.

nextgenpsyche.eu
www.facebook.com/apszichologuspasi

A Pszichológus Pasi: a videojáték egyszerre függőség és segítséghttp://www.life.hu/drlife/20150903-a-videojatekok-fuggoseget-okoznak-de-akar-a-droggal-is-osszekapcsolhatoak.htmlMagyarországon is egyre inkább előforduló jelenség a videojáték-függőség, ám vele együtt jár sok káosz és félreértés is. Dr. LifeThinkstockA hátunk mögött rajzoló pszichológus legendája - igaz vagy sem?http://www.life.hu/drlife/20150831-eloszlattuk-a-pszichologusokrol-szolo-mitoszokat-velemenyek.htmlKötélidegek, naponta sok páciens és rengeteg lelki probléma, amely megoldásra vár: ez egy pszichológus „menüje”. De mégis, mit várunk el egy pszichológustól, miért megyünk hozzá, hogyan reagálunk a kezelésre és rá? Kíváncsiak voltunk mindkét fél véleményére.Dr. LifeThinkstockA Pszichológus Pasi: A Disney-mesék ötven árnyalata http://www.life.hu/drlife/20150730-disney-szepseg-statusz-pszichologus-velemeny.html„Aki igazán szép, az mindenki szerint a legszebb.” A Pszichológus Pasi nem zárkózott el a meséktől, azonban pályafutása során komoly összefüggéseket fedezett fel pár klasszikus – ugyanúgy végződő – mese és bizonyos élethelyzetek, emberi viselkedésformák között. Dr. LifeThinkstockA Pszichológus Pasi - Az erények hiánya, avagy ezért nem találod az igazithttp://www.life.hu/intim/20150910-parkapcsolatok-buktatoi-es-akadalyai-a-pszichologus-szerint.htmlAz örök kérdés és téma: miért nem találjuk az igazit? A Pszichológus Pasi ezúttal ezt a mindenkit érintő és mozgató témát feszegeti.IntimOrigoA Pszichológus Pasi: A vonzás törvénye - működik, vagy sem?http://www.life.hu/intim/20150819-pszichologus-pasi-vonzas-torvenye-mukodik-nepbetegseg.htmlHosszú távú terveink között ott szerepel a lottóötös, a életfogytig tartó boldogság, a szakmai sikerek és a megfelelő önbecsülés is. A Pszichológus Pasi ezúttal a vonzás törvényét veszi górcső alá, amelyet ha komolyan vennénk, talán nem húznánk gátat a saját életünk csodái ellen!IntimThinkstockA Pszichológus Pasi: Számolni tudunk, de döntést hozni nemhttp://www.life.hu/csalad/20150827-az-iskolai-oktatas-minosegen-nem-csak-kell-hanem-muszaj-lenne-valtoztatni-a-pszichologus-szerint.htmlA Pszichológus Pasi, miután alaposan kifejtette véleményét a Disney-mesékről és a videojátékokról, most az oktatási rendszert pécézte ki magának. Dánielnek – aki saját megítélése szerint jó diák volt – vannak fenntartásai a jelenlegi rendszerrel szemben.CsaládThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.